Σύσκεψη ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας στο Λονδίνο για Συρία-Απέρριψε το ΣΑ του ΟΗΕ το σχέδιο της Ρωσίας

Τις επόμενες κινήσεις τους μετά τα αεροπορικά πλήγματα που διεξήγαγαν εναντίον της Συρίας θα συζητήσουν αύριο Κυριακή στο Λονδίνο η Γαλλία η Γερμανίαη Βρετανία και οι ΗΠΑ δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή θα συζητηθεί και από το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ.

Η Γερμανία, μαζί με τη Γαλλία, θα επιχειρήσουν να δώσουν ώθηση σε μια νέα προσπάθεια σε διεθνές επίπεδο με στόχο την επίτευξη μιας μόνιμης εκεχειρίας στη Συρία σημείωσε επιπλέον ο Γερμανός υπουργός.

«Θα εργαστούμε από κοινού με τη Γαλλία για τη συγκρότηση ενός διεθνούς σχήματος κρατών με επιρροή, που μπορεί να παράσχει μια νέα δυναμική για την πολιτική διαδικασία» υπογράμμισε ο Μάας, τονίζοντας επίσης ότι η Γερμανία θα χρησιμοποιήσει τους δεσμούς της σε διμερές επίπεδο για να διασφαλίσει ότι η Ρωσία θα υιοθετήσει μια «εποικοδομητική» στάση επί του θέματος.

Απέρριψε το ΣΑ του ΟΗΕ το σχέδιο της Ρωσίας

Το Συμβούλιο Ασφαλείας απέρριψε το σχέδιο απόφασης που κατέθεσε η Ρωσία  και στο οποίο καταδικάζονταν τα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία, καθώς το κείμενο δεν συγκέντρωσε τις εννέα ψήφους που απαιτούνται για την έγκρισή του.

Η Ρωσία, η Βολιβία και η Κίνα ψήφισαν υπέρ του σχεδίου, οκτώ χώρες το καταψήφισαν και τέσσερις απείχαν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here