Σύσκεψη της ομάδας διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου

Με πλήρη σύνθεση, υπό τη προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, συνεδριάζει το μεσημέρι, του Σαββάτου, η Ομάδα Πολιτικής Διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην συνεδρίαση θα παρευρίσκονται οι Γ. Βαρουφάκης, Γ. Δραγασάκης, Ευκλ. Τσακαλώτος, Γ. Σταθάκης, Σπ. Σαγιάς, Τ. Κορωνάκης και Χρ. Μαντάς.

Συ συνέχεια του θετικού κλίματος που διαμορφώνεται αργά αλλά σταθερά στις  διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών,κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι η όλη διαδικασία εξελίσσεται ευνοικά ως προς την επίτευξη βιώσιμης λύσης, ωστόσο δεν έχουν κλείσει ακόμη όλα τα ανοικτά θέματα.

Πληροφορίες φέρουν τους εταίρους να επιμένουν σε μια σειρά θεσμικών αλλαγών που ανοιγουν νέα θέματα στη κοινωνία(αλλαγές στους πλειστηριασμούς, κλειστά επαγγέλματα κ.α).

Δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ τη Δευτέρα, κατά την επίσκεψη του κ. Ολάντ στο Βερολίνο.

Κυβερνητικοί κύκλοι, με ιδιαίτερη αισιόδοξη διάθεση, εκτιμούσαν ότι είναι πιθανό μέσα στο Σαββατοκύριακο να ανακοινωθεί και συνεδρίαση του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here