ΣΥΡΙΖΑ: Υπονομεύει τη χώρα η δήλωση Γεωργιάδη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

«Ξεπερνά κάθε όριο αντιπολιτευτικής χυδαιότητας και υπονομεύει τη χώρα η σημερινή δήλωση του κ. Γεωργιάδη» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή ραδιοφωνική συνέντευξη του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας (στα «Παραπολιτικά»), όπου «χαρακτήρισε τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται παράνομα στις φυλακές της Τουρκίας «θύματα της διένεξης Τσίπρα-Ερντογάν», υιοθετώντας ξεκάθαρα μια λογική ίσων αποστάσεων που επί της ουσίας αθωώνει την τουρκική πλευρά!».

Ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται αν ο Άδωνις Γεωργιάδης «θεωρεί ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τους δύο Έλληνες αξιωματικούς για να επιτεθεί στον Πρωθυπουργό». «Θεωρεί ότι με το να δικαιολογεί την Τουρκία κάνει καλό στην παράταξή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή πολύ περισσότερο στη χώρα; Μήπως κάνει τα πάντα για να τον προσκαλέσει και αυτόν ο κ. Ερντογάν στην Τουρκία; Και, τελικά, τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να λυθεί αυτή η «διαπροσωπική», κατά τον ίδιο, «διένεξη»;».

«Κύριε Μητσοτάκη, όλα καλά στη Νέα Δημοκρατία με τα ελληνοτουρκικά; Θα σχολιάσετε τις δηλώσεις του αντιπροέδρου σας;» καταλήγει το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Tι ισχυρίζεται ο ίδιος

«Οι άνθρωποι είναι σε πανικό και δεν πάνε καλά. Εγώ στην συνέντευξη μου δήλωσα ρητά, ότι πιστεύω τον Έλληνα Πρωθυπουργό και όχι τον κ. Ερντογάν ως προς το αν του είχαν υποσχεθεί να του δώσουν του 8, αλλά ότι δυστυχώς φαίνεται πώς αυτό πιστεύει εκείνος. Και με υβρίζουν!», απάντησε μέσω twitter στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γεωργιάδης.

Η ανταπάντηση ΣΥΡΙΖΑ:

Ο κ. Γεωργιάδης θα έπρεπε να απολογηθεί για αυτά που είπε και να μην απαντά άλλα αντ’ άλλων.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη χώρα, όταν δικαιολογεί τη στάση της Τουρκίας, επιμερίζοντας τις ευθύνες και μιλώντας για «διένεξη Τσίπρα-Ερντογάν». Αν ο ίδιος δεν το αντιλαμβάνεται, καλό είναι να το αντιληφθεί ο πρόεδρός του κ. Μητσοτάκης.

Παραθέτουμε το πλήρες απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα της άθλιας αναφοράς του στην υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών, για την οποία ζητάμε εξηγήσεις τόσο από τον ίδιο όσο και από τον κ. Μητσοτάκη:

«Έπρεπε να ήμασταν πολύ πιο προσεκτικοί, γιατί είναι προφανές ότι κάποια στιγμή κάτι θα  έκαναν οι Τούρκοι για να μας πιέσουν να τους δίναμε τους οχτώ. Αυτά τα δύο παιδιά, αιχμάλωτα στην Τουρκία, έχουν πέσει δυστυχώς θύμα της διένεξης Τσίπρα – Ερντογάν. Δεν φταίνε τα παιδιά σε τίποτα. Εγώ έχω κάνει στρατιώτης εκεί, έχω κάνει τη θητεία μου στην περιοχή και πρέπει να σας πω ότι ήταν πολύ συνηθισμένα μεθοριακού τύπου επεισόδια. Μια – δυο φορές το χρόνο είτε από εμάς είτε από αυτούς γινόντουσαν και λυνόντουσαν ούτε καν σε επίπεδο μεραρχίας».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here