ΣΥΡΙΖΑ: Συνυπεύθυνος ο κ. Μητσοτάκης για την ακροδεξιά κατρακύλα της ΝΔ-Η ρατσιστική επιστολή του Δημάρχου Μήλου που ζητά άμεση μεταφορά των «λαθρομεταναστών»

Ο κ. Μητσοτάκης είναι συνυπεύθυνος για την ακροδεξιά κατακρύλα του κόμματός του, αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις ρατσιστικές δηλώσεις, τόσο του δημάρχου Μήλου και στελέχους της ΝΔ, Γεράσιμου Δαμουλάκη όσο και του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θ. Δαβάκη.

«Οι ρατσιστικές δηλώσεις του δημάρχου Μήλου και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμου Δαμουλάκη, για τους 74 μετανάστες, που διασώθηκαν και βρίσκονται από χθες στο λιμάνι του νησιού, προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά που στέλεχος της Ν.Δ. επιδίδεται σε ρατσιστική και ακροδεξιά ρητορική. Πρόσφατα, ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Δαβάκης, επιτέθηκε με χυδαία φρασεολογία εναντίον των Ρομά. Ο δήθεν μετριοπαθής και φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης ανέχεται αυτές τις ρατσιστικές δηλώσεις και είναι συνυπεύθυνος για την ακροδεξιά κατρακύλα του κόμματός του. Είναι πλέον σαφές πως ο de facto επικεφαλής της ΝΔ είναι ο αντιπρόεδρός της, ‘Αδ. Γεωργιάδης».

Η επιστολή του Δημάρχoυ:

Ο Δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης απέστειλε την παρακάτω επιστολή στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής , στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα την “Αμεση μεταφορά λαθρομεταναστών”.

“Την Κυριακή 6/5/2018 αποβιβάστηκαν στο νησί μας 76 λαθρομετανάστες που περισυλλέγησαν με την άμεση παρέμβαση του Λιμεναρχείου Μήλου. Πιο συγκεκριμένα περισυλλέγησαν 74 Πακιστανοί και 2 Ουκρανοί φερόμενοι ως διακινητές, που φιλοξενούνται και φυλάσσονται ελλείψει καταλληλότερων χώρων στο στέγαστρο αναμονής της επιβατικής προβλήτας του κεντρικού λιμανιού του νησιού, στον Αδάμαντα, με υποτυπώδες συνθήκες υγιεινής, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται από την Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια και τους Φορείς του νησιού μας.

Επισημαίνουμε ότι στο χώρο αυτό, εκτός από την στέγαση των λαθρομεταναστών, πραγματοποιούνται και όλες οι προβλεπόμενες τυπικές διαδικασίες από τις Αρχές, καθώς και οι απαιτούμενοι υγειονομικοί έλεγχοι και τυχόν ιατρική περίθαλψη, γεγονός που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, τόσο στην διασφάλιση της δημόσιας υγείας όσο και στην εικόνα του νησιού μας. Το λιμάνι εισόδου δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι το Κέντρο προσωρινής έστω φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Η λύση αυτή προτάθηκε, καθώς όπως σας έχουμε γνωρίσει, στο νησί μας δεν μπορούν να φιλοξενηθούν λαθρομετανάστες ή πρόσφυγες καθώς δεν διαθέτει κατάλληλους χώρους φιλοξενίας για τον σκοπό αυτό.

Με δεδομένα τα προβλήματα που δημιουργούνται για την εύρυθμη λειτουργία του λιμένα (δυσκολία στην επιβίβαση και αποβίβαση των εκατοντάδων επιβατών) ενώ για το νησί μας έχει ξεκινήσει δυνατά ήδη η τουριστική περίοδος και την προσπάθεια που καταβάλουν οι Αρχές, το Λιμεναρχείο και η άκρως υποστελεχωμένη Αστυνομία για την άμεση καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων, διαδικασία η οποία έχει ξεκινήσει και προχωράει με τους συντομότερους δυνατού ρυθμούς, ζητάμε την άμεση μεταφορά τους σε ειδικό κέντρο φιλοξενίας, σε άλλο μέρος της πατρίδας μας”.

Ο Δήμαρχος Μήλου

Γεράσιμος Δαμουλάκης

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here