ΣΥΡΙΖΑ: Σε πλήρη εξέλιξη απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης-Αποδείχθηκε η υποκρισία όσων παρίσταναν μέχρι χθες τους υπερασπιστές των θεσμών

 

Εντονη είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην χωρίς υπογραφή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, επιστροφή των Διαταγμάτων για τον διορισμό της ηγεσίας της δικαιοσύνης. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνει λόγο για κυβερνητική απόπειρα χειραγώγησης της δικαιοσύνης και επισημαίνει πρόκειται για άλλη μια απόδειξη της υποκρισίας όσων παρίσταναν μέχρι χθες τους δήθεν υπερασπιστές των θεσμών. Φράση που προφανώς απευθύνεται πρωτίστως στον  κ. Μητσοτάκη, αλλά μέσα στη γενικότητα της, περιλαμβάνει πιθανότατα και τον ίδιο τον κ. Παυλόπουλο.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ:

Παρά το γεγονός ότι για τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης τηρήθηκε η συνταγματική νομιμότητα και η κοινοβουλευτική τάξη, παρά το γεγονός ότι επιδιώξαμε την πολιτική συναίνεση στις επιλογές αυτές, παρά, επίσης, το γεγονός ότι συνταγματολόγοι και καθηγητές του Δικαίου δεν είχαν όλοι την άποψη που ευρέως, μέσω των φιλικών δικτύων και Μέσων της ΝΔ, διαδόθηκε, το σχέδιο για την απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους λειτουργούς της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Είναι άλλη μια απόδειξη της υποκρισίας όσων παρίσταναν μέχρι χθες τους δήθεν υπερασπιστές των θεσμών.

Οι μεθοδεύσεις αυτές, προκαλούν τραύμα στη Δικαιοσύνη, και συνιστούν βαρύτατη προσβολή στα πρόσωπα   δικαστικών λειτουργών  εγνωσμένης αξίας και αποδεδειγμένης ακεραιότητας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here