ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης να διαγράψει τώρα τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο-Εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια η ανάρτηση ονομάτων μικρών παιδιών

Οξύτατη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην αδιανόητη κίνηση που προχώρησε χθες η ιστοσελίδα meaculpa.gr – η οποία εκφράζει τις θέσεις του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου – να δημοσιοποιήσει ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας επειδή κάποια από τα ονόματα έμοιαζαν ξένα.

«Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος» υπογραμμίζει και καλεί τον πρωθυπουργό να διαγράψει άμεσα τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.:

«Εχθές το βράδυ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας.  

Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους. 

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει».

Το κατάπτυστο δημοσίευμα

Η ιστοσελίδα δημοσίευσε τα ονόματα μαθητών και δασκάλας νηπιαγωγείου των Αθηνών, παρουσιάζοντας τον κατάλογο ως «σοκαριστικό», επειδή κάποιοι ανάμεσα στους μαθητές έχουν ονόματα που μοιάζουν ξένα.

Ως πηγή για τη λίστα, αναφέρει ότι «κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Στη συνέχεια, η ιστοσελίδα επισημαίνει ότι ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος είναι από τις «ελάχιστες εξαιρέσεις» βουλευτών που ασχολείται με το ζήτημα.

Επισημαίνεται ότι το meaculpa.gr άνηκε έως και τον Νοέμβριο του 2019 στον ίδιο τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι μετοχές του φέρονται να μεταβιβάστηκαν στη σύζυγο του κ. Μπογδάνου λόγω ασυμβίβαστου με τη βουλευτική ιδιότητα. Το meaculpa.gr έχει γίνει αποδέκτης και κρατικής διαφήμισης κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Για προφανείς λόγους, η ΑΥΓΗ δεν πρόκειται να παραθέσει link προς το κατάπτυστο δημοσίευμα. Ακολουθεί screenshot από την ιστοσελίδα, με καλυμμένα τα ονόματα των παιδιών και της δασκάλας τους.

 

Screenshot από meaculpa.gr

 

Το θέμα σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook και ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Όταν είσαι ακροδεξιός σε σοκάρει παιδιά μεταναστών να πηγαίνουν στο σχολείο. Δεν σε σοκάρει ότι εν μέσω πανδημίας λειτουργούν τάξεις με 25 παιδιά.

Για τους ακροδεξιούς είναι πρόβλημα ένα παιδί μεταναστών να βρίσκεται σε σχολική αίθουσα. Δεν θα ήταν πρόβλημα να είναι σε κάποιο εργασιακό κάτεργο.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να δημοσιοποιήσουν ονόματα μικρών μαθητών και μαθητριών. με καθυστέρηση κατάλαβαν τι έκαναν και «κατέβασαν» τη λίστα. Θα λογοδοτήσουν όμως για αυτή την κίνηση.

Τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά και έτσι θα μείνουν. Ούτε βήμα πίσω. Κάθε παιδί που μαθαίνει να σκέφτεται

και να ονειρεύεται μέσα από την ελληνική γλώσσα αποτελεί πλούτο για την συλλογικής μας ταυτότητα. Θα υπερασπιστούμε αυτή την ταυτότητα, θα υπερασπιστούμε τον δημοκρατικό και ανοιχτό χαρακτήρα της κοινωνίας μας.

Υ.Γ. Το γεγονός ότι το άρθρο αναφέρεται με κολακευτικά λόγια σε συγκεκριμένο βουλευτή της ΝΔ δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Οι ακροδεξιές συγγένειες δεν κρύβονται.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here