ΣΥΡΙΖΑ: Πόσο κοστίζουν 100 γάντια, κ. Καραμανλή; 3 ευρώ στην Αθήνα, 12 ευρώ στις Σέρρες-Αποκαλύψεις για τα γάντια του ΟΣΥ από επιπλοποιό

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη σπατάλη δημόσιου χρήματος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφορικά με την προμήθεια γαντιών από την ΟΣΥ. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, και του αναπληρωτή τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη για την προμήθεια γαντιών από την ΟΣΥ Α.Ε,  αποκαλύπτεται ότι ο ΟΣΥ με ένα χρόνο διαφορά αγοράζει με τιμή 4 φορές πάνω.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκινούν τον Μάρτιο του 2020, εν μέσω κορωνοϊού. Στις 16 και 18 του μήνα, η ΟΣΥ Α.Ε., με δύο αλλεπάλληλες παραγγελίες, προμηθεύεται 470.000 γάντια προς 3 και 4 ευρώ την 100άδα, αντίστοιχα, από εταιρεία στην Αθήνα.

Λίγο αργότερα κι ενώ η πανδημία συνεχίζεται, η ΟΣΥ Α.Ε. προχωρά σε νέα παραγγελία, αλλάζοντας, όμως, προμηθευτή. Συγκεκριμένα, επιλέγει τη Σεμελίδης και Σία Ο.Ε. μια εταιρεία από τις Σέρρες, (εκλογική περιφέρεια του εποπτεύοντος υπουργού Κ. Καραμανλή) η οποία κατασκευάζει και εμπορεύεται έπιπλα.

Ωστόσο μόλις τον Ιούλιο του 2020 πραγματοποίησε επέκταση του καταστατικού της για την εμπορία και ειδών-μέσων ατομικής προστασίας.

Στις 4 Αυγούστου του 2020 ο ΟΣΥ προμηθεύεται από την εν λόγω εταιρία 12.000 κουτιά γάντια (των 100 τεμαχίων) προς 10 ευρώ το κουτί και στις 13 Απριλίου 2021 άλλα 16.000 κουτιά γάντια (των 100 τεμαχίων) προς 12,25 ευρώ το κουτί.

Με λίγα λόγια ενώ στην αρχή της πανδημίας, όταν ήταν σε έλλειψη γάντια μάσκες και αντισηπτικά, η ΟΣΥ Α.Ε. αγόραζε γάντια σε κουτιά των 100 τεμαχίων με 3 ευρώ το κουτί. Ένα χρόνο μετά που υπάρχουν σε αφθονία στην αγορά ο ΟΣΥ αγοράζει με 12,25 ευρώ το κουτί.

«Ο κ. Καραμανλής και η διοίκηση της ΟΣΥ Α.Ε. οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις. Προφανώς, «ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό”»,τονίζουν οι τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης.

Οι ίδιοι σχολιάζουν ότι «επειδή τα γάντια από τις… Σέρρες έχουν πέραση και σε άλλους φορείς, θα επανέλθουμε».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΥ στις 15/4 όλα ήταν νόμιμα και ηθικά για την προμήθεια γαντιών αξίας 243.000 ευρώ από την επιχείρηση επίπλων, χωρίς ωστόσο να πει κουβέντα για την τιμή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here