ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κοντονής υιοθετεί τα Fake News της Νέας Δημοκρατίας

Με επίσημο σχόλιο απαντά η Κουμουνδούρου στις δηλώσεις του πρωην υπουργού Στ. Κοντονή, χαρακτηρίζοντάς τις «απαράδεκτες» και λέγοντας πως υιοθετούν την προπαγάνδα της ΝΔ. Ειδικότερα το σχόλιο της Κουμουνδούρου αναφέρει πως «Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Νωρίτερα, στην Κουμουνδούρου έδειχναν να προσανατολίζονται σε δημόσιες απαντήσεις μόνο για τα θέματα του Ποινικού Κώδικα, ωστόσο οι διαστάσεις που έλαβαν οι δηλώσεις Κοντονή, προκαλώντας αντιδράσεις από την κυβέρνηση και τα κόμματα, οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε αναθεώρηση της στάσης του κι έκδοση του παραπάνω σκληρού σχολίου. Μάλιστα η αναφορά ότι οι δηλώσεις του «εξυπηρετούν εχθρικά πολιτικά συμφέροντα προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» δείχνει να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής.

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Νωρίτερα, ο Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 επεσήμανε: «Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την Κυβέρνηση (σημ: του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία», είπε ο κ. Κοντονής, ο οποίος εκείνη την περίοδο αντικαταστάθηκε στο Υπ. Δικαιοσύνης από τον Μιχάλη Καλογήρου.

Όπως επεσήμανε, «η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με του μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και την δίκη για την Χρυσή Αυγή».

Ο κ. Κοντονής είπε ότι ανακύπτουν πολιτικές ευθύνες για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς λόγω ορισμένων εξ αυτών, δεν θα επιβληθούν κάποιες ποινές στους καταδικασμένους για την δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ ουσιαστικά ανέφερε ότι η απομάκρυνση του απο το Υπ. Δικαιοσύνης σχετίζεται με τις εν λόγω αντιρρήσεις του, ενόψει της κατάληξης κρίσιμων δικαστικών διαδικασιών, όπως αυτή για την Χρυσή Αυγή και η διερεύνηση των ευθυνών για την φονική φωτιά στο Μάτι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here