ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης δε ντρέπεται να κοροϊδεύει τον Ποντιακό Ελληνισμό μέσα στο μούτρα του;

«Υποκρισία» καταλογίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την Παμποντιακή Ομοσπονδία. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε για συστράτευση με τον ποντιακό ελληνισμό και στήριξη τόσο στην Ευρωβουλή όσο και σε όλα τα διεθνή φόρα, του αγώνα που κάνουν οι ενώσεις και τα σωματεία των Ποντίων, με το κόμμα της Κουμουνδούρου να σχολιάζει: «δε ντρέπεται να κοροϊδεύει τον Ποντιακό Ελληνισμό μέσα στα μούτρα του; Μόλις πριν από πέντε μέρες το ΕΛΚ, στο οποίο ανήκουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, καταψήφισε το ψήφισμα για τη γενοκτονία στην ευρωβουλή, σε αντίθεση με την ευρωομάδα της Αριστεράς και τον ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν το ψήφισμα τόσο στην Ολομέλεια, όσο και στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις.

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του στον αγώνα της Ομοσπονδίας να διεθνοποιήσει το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλήγει στην ανακοίνωση που εξέδωσε πως «η υποκρισία του κ. Μητσοτάκη δεν έχει τέλος!»

Να θυμίσουμε πως στις 15 Απριλίου, ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Κοµισιόν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόµµα, Μάνφρεντ Βέµπερ, τάχθηκε εναντίον της πρότασης αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων που κατατέθηκε ως ψήφισμα από τον Νότη Μαριά, με τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. να απέχουν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here