ΣΥΡΙΖΑ: Μαύρη σελίδα για τη δικαιοσύνη η απόφαση για Ηριάννα, Περικλή- Προσβάλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI-ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Σφοδρή επίθεση στη δικαιοσύνη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απορριπτική απόφαση του εφετείου σχετικά με τη χορήγηση αναστολής έκτισης της ποινής στην Ηριάννα και τον Περικλή, δύο νέα παιδιά που καταδικάσθηκαν, χωρίς επαρκείς αποδείξεις σε πολυτείες καθείρξεις, ως ..τρομοκράτες!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οξύνοντας το κλίμα αντιπαράθεσεις με τους δικαστές, μιλά για μαύρη σελίδα στη δικαιοσύνη και απόφαση που προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Η ανακοίνωση

Η χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, συνιστά μια απόφαση που προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Πρόκειται για μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης. Τη στιγμή που κυκλοφορούν ελεύθεροι, άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί για εξαιρετικά σοβαρά κακουργήματα, το Πενταμελές Εφετείο επέλεξε να μην προχωρήσει στην αναστολή εκτέλεσης των ποινών της Ηριάννας και του Περικλή.

Το πολύμορφο κίνημα συμπαράστασης, με ανθρώπους από τον χώρο των γραμμάτων, του πολιτισμού και του αθλητισμού, διανοούμενους και πολιτικές οργανώσεις, που αναπτύχθηκε, συμβάλλει  ώστε η δυσαρμονία που προέκυψε από τη συγκεκριμένη απόφαση να μπορέσει να αποκατασταθεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here