ΣΥΡΙΖΑ: Λόμπι διαπλεκόμενων συμφερόντων, οικονομικών και πολιτικών ελίτ, η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη-Θράσος Αδωνι να καλύπτει πρακτικές offshore

Δριμεία επίθεση στη ΝΔ του Κυρικάκου Μητσοτάκη, την οποία κατηγορεί ότι λειτουργεί ως λόμπι με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση ακόμα και των πιο ακραίων αιτημάτων μιας περίκλειστης κάστας διαπλεκόμενων συμφερόντων, οικονομικών και πολιτικών, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή  για την επίθεση, στάθηκε η προκλητική δήλωση του αντιποροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, που στη προσπάθεια του να καλύψει την υπόθεση με την offshore της συζλύγου του κ. Μητσοτάκη, Μαρλέβας στα Paradise Papers,  χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ, ηθική την ίδρυση offshore με σκοπό την απόκρυψη πλούτου από τη φορολογία των κυβερνήσεων!!!

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Το θράσος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει όριο. Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλαδή τις πρόσφατες αποκαλύψεις  σχετικά με την εμπλοκή της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Paradise Papers, o αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης, έφτασε στο σημείο να ζητά να μετατραπεί η Ελλάδα σε χώρα-φορολογικό παράδεισο, χαρακτηρίζοντας ως ηθική την πρακτική της σύστασης τέτοιων εταιρειών!

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο “Πρακτορείο fm”, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν είχε κανένα πρόβλημα να καταφύγει σε ένα ασύλληπτο κράμα ψεμάτων, προκειμένου να κουκουλώσει τις πρακτικές αυτές. Ισχυρίστηκε πως οι Έλληνες πολίτες που εμπλέκονται στις αποκαλύψεις των Paradise Papers είναι θύματα της υπερφορολόγησης της παρούσας κυβέρνησης γι’ αυτό και έχουν το ηθικό δικαίωμα να παρκάρουν τα χρήματα τους σε φορολογικούς παραδείσους!

Είναι πλέον σαφές πως η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη λειτουργεί ως ένα λόμπυ το οποίο έχει μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση ακόμα και των πιο ακραίων αιτημάτων μιας περίκλειστης κάστας διαπλεκόμενων συμφερόντων, οικονομικών και πολιτικών.

Υ.Γ. Μετά από τα παραπάνω, το μόνο πράγμα που αναμένουμε είναι να καταθέσει αίτημα ο Αδ. Γεωργιάδης για μετονομασία δρόμου για τα Paradise Papers, όπως είχε ζητήσει και για τον Σταύρο Παπασταύρου για τα Panama Papers, αντίστοιχα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here