ΣΥΡΙΖΑ: Καταδίκη επίθεσης σε Γεωργιάδη-Εκπληξη για τις δηλώσεις του

 

Σε απερίφραστη καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης με γκαζάκια στο βιβλιοπωλείο του Αδωνι Γεωργιάδη στη Κηφισιά προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας παράλληλα έκπληξη για τις δηλώσεις του και διαβεβαιώνοντας ότι παρά τους αντιπερισμαπσμούς ο κ. γεωργιάδης δεν θα μείνει εκτός πολιτικής κριτικής ενώ θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για όλες τις σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ως υπουργός Υγείας.

Γεωργιάδης: Ενοχλώ, θέλουν αν με τρομοκρατήσουν

Ο κ. Γεωργιάδης μετά το περιστατικό της επίθεσης είχε δηλώσει ότι «δεν ήταν επίθεση για το ‘θεαθήναι’. Ήταν κανονικό τρομοκρατικό χτύπημα και φαντάζομαι θα ακολουθήσει και προκήρυξη».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε πως η επίθεση συνδέεται με την δημόσια υποστήριξη που εξέφρασε προς τον κ. Τόσκα για την εκκένωση των καταλήψεων.

«Ενοχλώ και θέλουν να με τρομοκρατήσουν, απειλούν τη ζωή μου αλλά δεν θα αλλάξω τις ιδέες μου. Δεν μπορώ να ζήσω με τον τρόμο. Η Δημοκρατία προχωράει» είπε ο κ. Γεωργιάδης αν και τόνισε πως φοβάται η οικογένειά του και οι εργαζόμενοι του.

Εξήγησε πως είναι η πρώτη φορά που προηγήθηκε τηλεφώνημα και εκτίμησε πως ήταν τύχη που εξερράγησαν μόνο τα τρία από τα οκτώ γκαζάκια κι έτσι προκλήθηκαν περιορισμένες ζημιές.

«Είναι εντυπωσιακό ότι εμείς έχουμε ισχυρή ασφάλεια και το τζάμι ράγισε, που είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Έκλεισε ο δρόμος για κάποιες ώρες από την αστυνομία και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία. Έχουμε πάθει υλικές ζημιές αλλά προχωράμε. Ήταν τρομοκρατικό χτύπημα δεν υπάρχει αμφιβολία.»

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση με γκαζάκια στο βιβλιοπωλείο του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Α. Γεωργιάδη.

Οι δηλώσεις, ωστόσο, του κ. Γεωργιάδη προκαλούν έκπληξη. Είναι προφανές ότι, παρά τους αντιπερισπασμούς και τις εντυπώσεις που επιχειρεί να προκαλέσει, δεν πρόκειται να αποφύγει ούτε την πολιτική κριτική, ούτε τα πολιτικά ερωτήματα για τις σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ως πρώην υπουργός Υγείας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here