ΣΥΡΙΖΑ κατά Ενωσης Δικαστών: Χωρίς ντροπή ανέλαβε ρόλο αντιπολίτευσης και υπεράσπισης της ΝΔ

Μετωπική είναι πλέον η σύγκρουση κυβέρνησης δικαστών, μετ΄την πρωτοφανούς σκληρότητας και έντονα πολιτικής επίθεση της Ενωσης Δικαστών κατά της κυβέρνησης για επιχείρηση χειραγώγησης της δικαιοσύνης. Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση αυτή, κάνει λόγο για πρωτοφανή ανακοίνωση, με την οποία η Ενωση Δικαστών, χωρίς ντροπή, ανέλαβε κι επισήμως ρόλο αντιπολίτευσης απέναντι στη κυβέρνηση και ρόλο υπερασπιστή της ΝΔ για τις καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, στελέχους της  Χαρ. Αθανασίου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση αναρωτιέται εαν οι δικαστές θα αποδίδουν δικαιοσύνη ή  θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως μακρύ χέρι της Νέας Δημοκρατίας και του διεφθαρμένου παλιού πολιτικού συστήματος, ενώ καλεί την Ενωση να είναι φειδωλή όταν επιχειρεί να παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας στην Αριστερά που μάτωσε για να είναι οι εν λόγω κύριοι στις έδρες τους.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με μια πράγματι πρωτοφανή ανακοίνωση φαίνεται να αναλαμβάνει και επισήμως το ρόλο της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση.

Χωρίς ντροπή, ανέλαβε την υπεράσπιση της Ν.Δ. για τις καταγγελίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τον πρώην υπουργό κ. Αθανασίου και τους συνεργάτες του πρώην δικαστικούς, οι οποίοι φέρονται να αποφυλάκιζαν με μεθοδεύσεις από εμπόρους ναρκωτικών μέχρι καταχραστές δημοσίου χρήματος. Ο κ. Αθανασίου αισθάνεται τώρα προφανώς πιο άνετα, έχοντας την κάλυψη των πρώην συναδέλφων του στην προσπάθειά του να συγκαλύψει τις ευθύνες του για όσα πρωτοφανή του καταλογίζονται.

Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν: οι δικαστές και οι ενώσεις τους τι ρόλο θα παίξουν στη μεγάλη προσπάθεια για την ανασύνταξη της χώρας; Θα αποδίδουν δικαιοσύνη ή  θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως μακρύ χέρι της Νέας Δημοκρατίας και του διεφθαρμένου παλιού πολιτικού συστήματος; Ας ξέρουν όμως αυτό: εκτός από παραδικαστικά κυκλώματα, αντιδραστικούς και συνοδοιπόρους της Ν.Δ., το δικαστικό σώμα έχει και δικαστές που τιμούν το λειτούργημα και τους όρκους τους.

Όσο για τα μαθήματα περί δημοκρατίας, η Ένωση θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλή όταν απευθύνεται στην Αριστερά που μάτωσε για να μπορούν σήμερα οι εν λόγω κύριοι και κύριες να βρίσκονται πάνω στις έδρες τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here