ΣΥΡΙΖΑ: Η «δωρεά» των 5 εκ. ευρώ της ΔΕΗ στο ΕΣΥ αποτελεί προσφορά των πελατών της-Είναι το 1% της αύξησης των τιμολογίων της

«Η δωρεά της ΔΕΗ, συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ, μέσων προστασίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) αποτελεί ουσιαστικά προσφορά των εκατομμυρίων πελατών της ΔΕΗ. Έπεται όμως των αυξήσεων που επέβαλε ο κ. Χατζηδάκης στα τιμολόγια τον περασμένο Σεπτέμβριο, τάξης 500 εκατ. Ευρώ, και το ποσό της δωρεάς ανέρχεται στο 1% των αυξήσεων», αναφέρουν σε κοινή του δήλωση, οι τομεάρχες Περιβάλλοντος και Ενέργειας τη; Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος και Χ. Καφαντάρη.

Ολόκληρη η κοινή δήλωση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει οποιαδήποτε πράξη στοχεύει στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς η πρόσβαση όλων των πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, υψηλής ποιότητας, βρίσκεται στον πυρήνα του προγράμματός μας.

Κάλιο αργά παρά ποτέ, έστω και λόγω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι, ο κύριος Χατζηδάκης και η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνονται την αξία της δημόσιας υγείας και την ανάγκη δημόσιου ελέγχου στα δημόσια αγαθά.

Η δωρεά της ΔΕΗ, συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ, μέσων προστασίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) αποτελεί ουσιαστικά προσφορά των εκατομμυρίων πελατών της ΔΕΗ. Έπεται όμως των αυξήσεων που επέβαλε ο κος Χατζηδάκης στα τιμολόγια τον περασμένο Σεπτέμβριο, τάξης 500 εκατ. Ευρώ, και το ποσό της δωρεάς ανέρχεται στο 1% των αυξήσεων.

Είναι φαίνεται πιο εύκολο για τον κύριο Χατζηδάκη να χαιρετίζει χορηγίες και να κάνει δηλώσεις στην πλάτη των καταναλωτών της ΔΕΗ, ενώ έχει προηγουμένως πενταπλασιάσει την αμοιβή του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας και έχει δώσει υψηλές αμοιβές και παροχές σε golden boys, που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ.

Όμως, ο κατά τα άλλα λαλίστατος και ευαίσθητος κύριος Χατζηδάκης, δεν απαντάει εάν και πώς θα προστατεύσει από αποκοπές ρεύματος τα ευάλωτα νοικοκυριά, όσους έχασαν τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας και τα μαγαζιά που έκλεισαν αυτό το διάστημα, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη αυτές τις μέρες, έχουν σταλεί δεκάδες εντολές αποκοπής παροχής ρεύματος στον αρμόδιο Διαχειριστή (ΔΕΔΔΗΕ) σε όλη την ελληνική επικράτεια, και όχι μόνο σε συστηματικούς κακοπληρωτές.

Σωκράτης Φάμελλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης

Χαρά Καφαντάρη, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here