ΣΥΡΙΖΑ για συνομιλίες Μητσοτάκη-Στόλτενμπεργκ και τον μηχανισμό πρόληψης ατυχημάτων που συμφωνήθηκε, μετά από συνομιλίες που δεν γίνονταν, στο ΝΑΤΟ: Τουλάχιστον να μας ενημερώσει

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση που ενώ έλεγε πως δεν συνομιλεί με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε την συμφωνία για μηχανισμό πρόληψης ατυχημάτων στην Αν. Μεσόγειο, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την επίσκεψη του Γ.Γ του ΝΑΤΟ κ. Στότενμπεργκ, τον οποίο διέψευδε η κυβέρνηση πριν λίγο καιρό αλλά και όσα είπε ο κ. Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Αναδεικνύοντας ξεκάθαρα την έλλειψη στρατηγικής, αλλά και σοβαρότητας της Κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε σήμερα «την πρωτοβουλία Stoltenberg για ένα μηχανισμό πρόληψης “ατυχημάτων” στην Ανατολική Μεσόγειο», που υιοθετήθηκε μετά από 7 γύρους συνομιλιών, τη στιγμή που όταν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ανακοίνωνε τη σχετική πρωτοβουλία, η Κυβέρνηση τόνιζε ότι «η μονομερής εγχείρηση εγγράφων [για αυτόν τον μηχανισμό] δεν συνιστά “συνομιλίες”».

Η Κυβέρνηση σύρθηκε σε αυτές τις συνομιλίες υπό έναν οργανισμό που, όπως είχε δηλώσει ο Υπουργός Άμυνας λίγες μέρες πριν, «έχει μια επιζήμια πολιτική ίσων αποστάσεων έναντι της Ελλάδας».

Το χειρότερο όμως είναι ότι η συμφωνία επ’ αυτού του μηχανισμού, την ημέρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αποδυνάμωσε τις θέσεις μας για κυρώσεις.

Ελπίζουμε η τραγική αυτή Κυβέρνηση τουλάχιστον να αναγνωρίζει την ειρωνεία, διότι πριν από δύο μήνες είχε εγκαλέσει τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών γιατί «βάφτιζε ως συνομιλίες μια τεχνική πρόταση του ΝΑΤΟ για τη μείωση της έντασης που προκαλεί η ίδια η Τουρκία στην αγωνία του να μετακινήσει το επίκεντρο της συζήτησης από την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας».

Περιμένουμε τουλάχιστον ενημέρωση για το περιεχόμενο του μηχανισμού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here