ΣΥΡΙΖΑ για προκλητική αθώωση Αμβρόσιου για το κήρυγμα μίσους κατά ομοφυλοφίλων: Η πολιτική των διακρίσεων καλά κρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης

«Η αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των διακρίσεων καλά κρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία εξαπολύει νέα επίθεση στη Δικαιοσύνη.

Και συνεχίζει:

«Γιατί δεν ήταν μόνο ότι αθωώθηκε για χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ενάντια στους ομοφυλόφιλους, που αποτελούν προκλητική παραβίαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου για δημόσια υποκίνηση σε βία ή μίσος, αλλά και το γεγονός ότι το Δικαστήριο ανέχθηκε να επαναληφθεί ενώπιόν του κήρυγμα μίσους και να μην σταθμίσει καν την ομολογία του Μητροπολίτη ότι θα ήθελε να χρησιμοποιήσει όχι μόνο λεκτική, αλλά και σωματική βία».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει:

Κανένας απλός πολίτης δεν θα απολάμβανε τέτοιας ασυλίας από τη δικαιοσύνη.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως όταν οι προκαταλήψεις και το μίσος ντύνονται με θρησκευτικό μανδύα, το μίγμα γίνεται  τόσο εκρηκτικό, ώστε η  δικαιοσύνη να μην μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της».

Η δίκη και η προκλητική αθωωτική απόφαση

Η δίκη στιγματίστηκε από την «απολογία» μίσους του Μητροπολίτη Αιγιαλείας, που δήλωσε μέσα στο δικαστήριο ότι θα σκότωνε ομοφυλόφικους. Ομως το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, έκλεισε τα αυτιά του, κι αποφάσισε την αθώωση του Αμβρόσιου!

Αραγε για την απόφαση αυτή δεν θα κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες από τον Αρειο Πάγο κατά των δικαστών για την κατάφωρη παραβίαση του νόμου και του Συντάγματος;;;

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κατηγορείτο για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, συγκεκριμένα κατηγορήθηκε για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος».

Την αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου Αιγίου στην οποία εκδικάζεται η μήνυση κατά του Μητροπολίτη, ο οποίος κατηγορείται για την σύνταξη άρθρου μίσους εναντίον των ομοφυλόφιλων.

Προκλητικός ο Αμβρόσιος στην απολογία του

Όπως αναφέρει το avmag ο Μητροπολίτης με αφορμή τα Pride και μία χαρακτηριστική φωτογραφία που είχε μαζί του, ενός νεαρού, που ήταν ντυμένος παπάς είπε: «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε.»

«Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται» φέρεται να πρόσθεσε ο Αμβρόσιος αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους κατά την απολογία του. Ο Μητροπολίτης ισχυρίστηκε επίσης ότι είναι τιμή του να βρίσκεται σε αυτή τη θέση…

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here