ΣΥΡΙΖΑ για Πειραιώς: Υπόλογη η ΝΔ για τη μη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος

Τις ζημιές που θα υποστεί το Δημόσιο και οι μικρομέτοχοι από τη διαδικασία επανιδιωτικοποίησης της Τράπεζας Πειραιώς ανέδειξαν με δήλωσή τους η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπεύθυνος του Χρηματοπιστωτικού Τομέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Αναλυτικά η δήλωση: 

«Όπως είχαμε εδώ και μήνες αναδείξει, και λίγες μέρες μετά την ψήφιση από τη ΝΔ των επίμαχων διατάξεων για το ΤΧΣ τις οποίες καταγγείλαμε και καταψηφίσαμε, σημερινά δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν ότι η διαδικασία επανιδιωτικοποίησης της Τράπεζας Πειραιώς, που πραγματοποιείται υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης, θα οδηγήσει σε τεράστια ζημία το Δημόσιο -μέσω του ΤΧΣ- και τους μικρομετόχους της τράπεζας.

Η κυβέρνηση και η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς είναι απολύτως υπεύθυνες για τη μεθόδευση απαξίωσης των μετοχών του Δημοσίου και των μικρομετόχων της τράπεζας.

Η ΝΔ είναι υπόλογη απέναντι στους πολίτες για τη μη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, το οποίο θίγεται καίρια από το εξελισσόμενο σχέδιο επανιδιωτικοποίησης της Τράπεζας Πειραιώς».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here