ΣΥΡΙΖΑ, εργαζόμενοι κατά της αστυνομικής επέμβασης στην ΕΡΑ Ζακύνθου

Tην κατηγορηματική καταδίκη της αστυνομικής επέμβασης στην ΕΡΑ Ζακύνθου και την προσαγωγή του δημοσιογράφου Π. Πομώνη, εκφράζουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΡΤ.

«Η προσαγωγή του δημοσιογράφου της ΕΡΑ Ζακύνθου Πέτρου Πομώνη , με την κατηγορία της «κατάληψης δημόσιας περιουσίας», είναι απαράδεκτη και προκλητική¨», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τη στιγμή που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και η επαναπρόσληψη των εργαζομένων της, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τους σκοπούς μιας τέτοιας εισαγγελικής ενέργειας. Ιδίως μάλιστα εφόσον ο χώρος ανήκει στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και ο συλληφθείς είναι πλέον εργαζόμενος της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προσαγωγή του συναδέλφου Πέτρου Πομόνη, αγωνιζόμενου εργαζομένου της ελεύθερης ΕΡΤ του οποίου η εργασιακή σχέση εχει αναβιώσει απο τις 29 Απριλίου του 2015 και μάλιστα μεσα  στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ζακύνθου, οι οποίες ανήκουν στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση με την κατηγορία της κατάληψης δημόσιας περιουσίας!», αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων Μάχη Νικολάρα και Νίκος Τσιμπίδας.

«Το γεγονός οτι αφέθηκε ελεύθερος μετά απο παρέμβαση των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών δεν δίνει απάντηση σε πολλά εύλογα ερωτηματικά.

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω απ;o τις οποίες η αστυνομία Ζακύνθου προέβη σε αυτή την απαράδεκτη και νομικά και ηθικά ενέργεια.

Καλούμε επίσης την ηγεσία του Υπουργείου Επικρατείας να διερευνήσει το ρόλο της απερχόμενης διοίκησης της ΝΕΡΙΤ στην προκλητική αυτή ενέργεια καθώς η εισαγγελική παραγγελία με βάση την οποία έγινε η προσαγωγή, έφερε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ημερομηνία 7 Απριλίου 2015, οταν δηλαδή βρισκόταν ήδη σε διαβούλευση ο νόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ!

Είναι κάτι παραπάνω απο προφανές οτι όσο καθυστερεί η επανένταξη των εργαζομένων στην ΕΡΤ και η επίσημη λειτουργία ολων των δομών της που δεν έπαψαν λεπτό να λειτουργούν με την αυταπάρνηση εκατοντάδων εργαζομένων και αλληλέγγυων πολιτών, η υπόθεση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι εκτεθειμένη σε νέα πλήγματα που βαθαίνουν την πληγή που άνοιξε στις 11 Ιουνίου του 2013.

Ζητούμε την επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση εκπομπή όλων των ραδιοφωνικών, τηλεοπτικών και διαδικτυακών προγραμμάτων της ΕΡΤ στις συχνότητες πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας, με όλους τους εργαζόμενους της.

Επαναλαμβάνουμε οτι οι εργαζόμενοι που κράτησαν ζωντανή τη φωνή της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα ειναι έτοιμοι να συμβάλουν δημιουργικά με συγκεκριμένες προτάσεις στην ταχύτατη συγκρότηση του περιεχομένου ολων των προγραμμάτων. Διεκδικούμε λόγο και ρόλο στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Το έχουμε κατακτήσει.

Οι εκπρόσωποι των Δημοσιογράφων
Μάχη Νικολάρα
Νίκος Τσιμπίδας

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here