ΣΥΡΙΖΑ: Έπρεπε να ανακοινώσει την ευρωμεσογειακή Σύνοδο ο κ. Μακρόν για να ασχοληθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης εδώ και τόσους μήνες δεν έχει κάνει ούτε μισή αναφορά στην ανάγκη σύγκλησης της Συνόδου των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου, παρά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις για την οικονομία και τα εθνικά μας ζητήματα. Γιατί άραγε ακόμα και ο ΑΝΥΠΕΞ κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος μετείχε στην συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ των MED7, δεν κάνει καμία αναφορά σε «προετοιμασία της Συνόδου MED7», κάτι που δεν θα παρέλειπε να επισημάνει εφόσον ίσχυε;», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία σχολιάζει δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι δήθεν ο Γάλλος πρόεδρος  προχώρησε στη σύγκληση συνόδου των χωροών του Νότου, μετά από συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη!

Και συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Αφού λοιπόν ο κ. Μακρόν ανακοίνωσε την πρωτοβουλία για σύγκλησή της, μαθαίνουμε ξαφνικά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι αυτό έγινε «κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Μητσοτάκη».

Δεν περίμενε κανείς να αναγνωρίσει η ΝΔ τη σημασία της καθιέρωσης της Συνόδου των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου από τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Το δυστύχημα όμως για τη χώρα είναι ότι δεν περίμενε επίσης κανείς ο κ. Μητσοτάκης να έχει οποιοδήποτε ουσιαστικό, πολλώ δε μάλλον πρωταγωνιστικό, ρόλο στις ευρωπαϊκές ή περιφερειακές πρωτοβουλίες.