ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαίο ψέμα ότι «αστυνομικός του ΣΥΡΙΖΑ απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου»

Χυδαίο ψέμα» χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου την καταγγελία περί «αστυνομικού του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου» καταγγέλλοντας παράλληλα τον «κατασταλτικό εκτροχιασμό που εκδηλώθηκε χθες στο Σύνταγμα και στους δρόμους γύρω από αυτό, όταν χιλιάδες διαδηλωτές προσπαθούσαν να βρουν διέξοδο από τον κλοιό των δακρυγόνων, των χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και των μοτοσυκλετών της περιβόητης ομάδας »ΔΡΑΣH» που ορμούσαν καταπάνω τους ασκώντας ασύστολη βία».

Η Κουμουνδούρου σημειώνει πως τα γεγονότα λαμβάνουν νέες διαστάσεις «με το πλαστό αφήγημα περί »αστυνομικού του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου», το οποίο έλαβε και υπηρεσιακές προεκτάσεις».

Και εξηγεί: «Πρόκειται για ένα ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα, συμπληρωματικό της βίας, των προπηλακισμών, των απειλών και της τρομοκρατίας που χρησιμοποιήθηκαν χθες με ιδιαίτερη ζέση εναντίον μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ακόμη περισσότερο, είναι ένα αφήγημα που χρησιμοποιήθηκε ώστε να αποτραπεί η δημόσια συζήτηση γι’ αυτά τα γεγονότα, αλλάζοντας την ειδησεογραφική  θεματολογία. Αν κάτι προέκυψε από τη χθεσινή ημέρα, δεν είναι το ζήτημα μιας δήθεν σύλληψης ενός ανύπαρκτου κουκουλοφόρου, η οποία υποτίθεται ότι απετράπη, αλλά η στοχοποίηση των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και η αναίτια επίθεση σε ιστορικό στέλεχος του κόμματος, παρουσία αστυνομικού που έχει διατεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια των στελεχών του κόμματος».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν πληροφορίες της «Εφ.Συν». πρόκειται για υπαστυνόμο ο οποίος εργάζεται ως συνοδός στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και στην πορεία βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία για την προστασία τους. Όταν η πορεία «έσπασε» από την παρέμβαση των αστυνομικών κι από την «εφόρμηση» της ομάδας ΔΡΑΣΗ σε μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησε τα στελέχη ως τη στιγμή που τους ακινητοποίησαν. Εκεί δήλωσε την ιδιότητά του και τους έδωσε τα στοιχεία των στελεχών, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί του να αποχωρήσουν.

Το περιστατικό θεωρήθηκε λήξαν, ώσπου σήμερα υπήρξε η δυσάρεστη έκπληξη της ανάρτησης της ΣΕΦΕΕΑ (Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής).

Τραυματισμοί και προπηλακισμοί

«Μια σειρά από μαρτυρίες, γεγονότα, αλλά και οπτικοακουστικό υλικό, καταδεικνύουν ότι τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του έτυχαν »ειδικής μεταχείρισης» από τις αστυνομικές δυνάμεις. Κι αντί, μετά από τόσες ώρες, ο κ. Χρυσοχοΐδης να έχει παραιτηθεί, καλύπτει πλήρως και το χθεσινό κρεσέντο καταστολής και την προσπάθεια πολιτικής τρομοκράτησης του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του μυθεύματος για τον παραβάτη »αστυνομικό του», όπου κάποιες διευκρινήσεις μετατράπηκαν σε »αποτροπή σύλληψης»» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα δίνει στη δημοσιότητα ονόματα και ιδιότητες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας που τραυματίστηκαν και δέχθηκαν διαφόρων ειδών προπηλακισμούς κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων.

Πρόκειται για τους:

  • Πάνος Ρήγας, μέλος της Κ.Ε., πρώην Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας
  • Έφη Καλαμαρά, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας
  • Άγγελος Γκόγκογλου, μέλος της Κ.Ε.
  • Αχιλλέας Ρουσιάκης, μέλος της Κ.Ε.
  • Τάσος Πολιτίδης, μέλος της Κ.Ε.
  • Μάρκος Μπασιούκας, μέλος της Κ.Ε.
  • Σωτήρης Αλεξίου, Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
  • Κατερίνα Τσατσαρώνη, μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. της Νεολαίας
  • Μάριος Θεοφιλάτος , μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. της Νεολαίας
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here