ΣΥΡΙΖΑ: Χθες άνοιξαν τα σύνορα για 29 χώρες και μετά για όλους και άνευ όρων!

«Χθες «άνοιξαν τα σύνορα» για 29 χώρες και απόψε για όλους και άνευ όρων», σχολιάζει εύστοχα με δήλωσή της η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου. Αφορμή νέα ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την ανακοίνωση του υπ. Τουρισμού καθώς επιτρέπει πτήσεις όχι μόνο από τις 29 ‘ασφαλείς» επιδημιολογικά χώρες αλλά και από αεροδρόμια που δεν θεωρούνται «ασφαλή». 

Η δήλωση της Κ. Νοτοπούλου είναι η ακόλουθη;

«Χθες το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε τη λίστα με τις 29 χώρες, που από τις 15 Ιουνίου, «ανοίγουν τα σύνορα» για τους τουρίστες , με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη η οποία σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Σήμερα όμως το Υπουργείο Τουρισμού αναρτά νέα διαφορετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία επιτρέπονται οι Διεθνείς πτήσεις προς τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης και από περιοχές που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα με τα αεροδρόμια υψηλού κινδύνου που συνέταξε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), με υποχρεωτικά τεστ για όποιον έρχεται από τις περιοχές εκείνες.

Όταν αποφασίσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τι θα ισχύσει τελικά ως προς το άνοιγμα των συνόρων, ας βρει το θάρρος να ενημερώσει υπεύθυνα τους Έλληνες πολίτες.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here