ΣΥΡΙΖΑ: Χάος στα επιδημιολογικά δεδομένα με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη

“Η κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει χάος στα επιδημιολογικά δεδομένα, βάσει των οποίων η Επιτροπή εισηγείται μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας”, διαμηνύει σε on camera δήλωσή της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Τάνια Καραγιάννη, σε συνέχεια της επιβεβαίωσης εκ μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι “ο ΕΟΔΥ είχε στήσει υποσύστημα καταγραφής κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να λειτουργούν ταυτόχρονα δύο διαφορετικές βάσεις δεδομένων, χωρίς κοινά στοιχεία”.
“Γιατί ακόμα και σήμερα επιμένει η κυβέρνηση να αρνείται τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής, που ζητά τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και οι ίδιοι οι επιστήμονες”, διερωτάται η ίδια.
Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

“Χθες ο κ. Πέτσας επιβεβαίωσε αυτό που για τρεις μέρες ο ίδιος διέψευδε, ότι δηλαδή ο ΕΟΔΥ είχε στήσει υποσύστημα καταγραφής κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να λειτουργούν ταυτόχρονα δύο διαφορετικές βάσεις δεδομένων, χωρίς κοινά στοιχεία -γεγονός που ωστόσο είχε παραδεχτεί από τις 13 Οκτωβρίου ο κ. Μαγιορκίνης στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει χάος στα επιδημιολογικά δεδομένα, βάσει των οποίων η Επιτροπή εισηγείται μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας.

Περιμένουμε λοιπόν από την κυβέρνηση απαντήσεις:

– Για το εάν τελικά ισχύουν οι καταγγελίες μελών της Επιτροπής για μεγάλες καθυστερήσεις στην ενσωμάτωση των επιδημιολογικών στοιχείων από την παράλληλη πλατφόρμα του ΕΟΔΥ, στο Μητρώο Ασθενών Covid19, καθώς και

– Για το εάν έχουν ή όχι πρόσβαση σε καθημερινή βάση οι επιστήμονες στα στοιχεία ανά περιφέρεια, ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν εισηγήσεις για την πορεία και τη διαχείριση της πανδημίας.

Και βεβαίως, περιμένουμε μια απάντηση για το γιατί ακόμα και σήμερα επιμένει η κυβέρνηση να αρνείται τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής, που ζητά τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και οι ίδιοι οι επιστήμονες”.Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here