ΣΥΡΙΖΑ: Αποστάσεις Καραμανλή-Σαμαρά από τη γραμμή Μητσοτάκη

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Για διαφοροποίηση των δύο πρώην πρωθυπουργών Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά από την επίσημη γραμμή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσον αφορά την καταψήφιση της επίμαχης τροπολογίας στη Βουλή, σημειώνουν με νόημα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τόνιζαν πως έξι βουλευτές της Ν.Δ. -μεταξύ των οποίων οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής- δεν καταψήφισαν την επίμαχη τροπολογία, αλλά παράλληλα ούτε και αποκάλυψαν την πρόθεση ψήφου τους.

«Οι δύο πρώην πρόεδροι της Ν.Δ. τήρησαν αποστάσεις ασφαλείας από την επίσημη γραμμή του κ. Μητσοτάκη» σημείωσαν οι ίδιες πηγές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η στάση τους εγείρει ερωτήματα.

Επισημαίνεται ότι οι βουλευτές που δεν καταψήφισαν και δεν γνωστοποίησαν ούτε την πρόθεση ψήφου τους είναι οι: Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Κώστας Καραμανλής, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Αντώνης Σαμαράς και Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

Ως προς τις κατηγορίες της ΝΔ  και την ουσία της τροπολογίας, οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπουν στην ομιλία του Πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι «κατέστη σαφές πως κανένα πρόστιμο δεν διαγράφεται όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης».

Αναφέρουν ακόμη πως ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να «σηκώσει» το θέμα της τροπολογίας, ως «προπέτασμα καπνού για την απόφαση καταψήφισης του εξωδικαστικού συμβιβασμού που θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here