Συρία: Νεκροί 33 τζιχαντιστές από γαλλικές και ρωσικές αεροπορικές επιδρομές

Οι αεροπορικές επιδρομές της Γαλλίας και της Ρωσίας τις τελευταίες 72 ώρες στη Συρία, προκάλεσαν τον θάνατο 33 τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους»  σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών πληροφοριών σε όλη τη χώρα.

«Οι επιδρομές της γαλλικής και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τη Δευτέρα και την Τρίτη εναντίον αποθηκών με όπλα, στρατοπέδων και σημείων ελέγχου στη Ράκα και τα περίχωρα της πόλης προκάλεσαν τον θάνατο 33 τζιχαντιστών και τον τραυματισμό δεκάδων στις τάξεις του ΙΚ» ανέφερε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο περιορισμένος αριθμός των νεκρών εξηγείται από το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές είχαν λάβει προφυλάξεις. Δεν υπήρχαν παρά μόνο φρουροί γύρω από αποθήκες και στρατόπεδα και οι περισσότεροι σκοτώθηκαν πάνω στα οδοφράγματα ελέγχου.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση, πολλές οικογένειες ξένων μαχητών εγκατέλειψαν την πόλη για να καταφύγουν στη Μοσούλη του Ιράκ, άλλο προπύργιο του «Ισλαμικού Κράτους».

Οι ρωσικές και γαλλικές επιδρομές στη Ράκα, την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, κλιμακώθηκαν μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι και την επίθεση εναντίον αεροσκάφους της ρωσικής πολιτικής αεροπορίας που συνετρίβη στις 31 Οκτωβρίου στο αιγυπτιακό Σινά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here