Συρία: Πυρά τουρκόφιλων ανταρτών κατά αμερικανικών δυνάμεων

Πυρ κατά αμερικανικών δυνάμεων που περιπολούν στην περιοχή βόρεια του Χαλεπίου, άνοιξαν αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, οι αμερικανοί ανταπέδωσαν τα πυρά.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο όλο κλίμα έντασης και πολέμου που επικρατεί στη Β. Συρία, εξαιτίας των απειλών της Αγκυρας για στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή του Αριν, στη Β. Συρία, την ποία ελέγχουν οι κουρδικές δυνάμεις του YPG/PYD τις οποίες η Τουρκία αποκαλεί τρομοκρατικές, επειδή συνεργάζονται με το PKK.

Η Τουρκία κατηγορεί τις ΗΠΑ για τον εξοπλισμό των Κούρδων της Συρίας, στη μάχη κατά του ISIS και ζητά τον αφοπλισμό τους, καθώς τους θεωρεί απειλή για την ασφάλεια της.

Ηδη πριν ένα χρόνο, τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εισέβαλαν στη Συρία για να υποστηρίξουν τους ισλαμιστές αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού στρατού συμμετέχοντας στην επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη, σκοπός της οποίας είναι να εκδιώξουν όλες τις κουρδικές δυνάμεις δυτικά του Ευφράτη.

Η Τουρκία διατηρεί ακόμη και σήμερα στρατιωτικές δυνάμεις στο εσωτερικό της Συρίας, παραβιάζοντας την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here