Συρία: Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν την πρώτη συνοικία της Ράκα-Νέο πλήγμα ΗΠΑ κατά συριακών δυνάμεων

Την πρώτη συνοικία της Ράκκα, της ντε φάκτο πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους, απελευθέρωσαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις(SDF), στις οποίος ηγούνται οι Κούρδοι της Συρίας, πρώτη ημέρα της μάχης που άρχισε για την ανακατάληψη της από τις δυνάμεις του ISIS.

Πρόκειται για τη συνοικία Al-Mashalab, από την οποία υποχώρησαν οι δυνάμεις του ISIS σε προαποφασισμένες θέσεις άμυνας, καθώς η συγκεκριμένη συνοικία αποτελεί προεξοχή και δεν προσφέρεται για συμπαγή άμυνα.

Η επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκκα ξεκινησε επίσημα το πρωί της Τρίτης από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και αναμένεται να πάρει πολύ καιρό, καθώς μέσα στις Ράκκα, υπολογίζεται ότι έχουν οχυρωθεί περίπου 4.000 έως 5.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Πλήγμα ΗΠΑ κατά συριακών δυνάμεων

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ, νέο πλήγμα εναντίον δυνάμεων που υποστηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, όταν αυτές εισήλθαν, σύμφωνα με τους αμερικανούς, σε αποστρατικοποιημένη ζώνη.

«Παρά τις προηγούμενες προειδοποιήσεις, δυνάμεις οι οποίες πρόσκεινται στο συριακό καθεστώς εισήλθαν στην συμφωνημένη αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη με άρμα μάχης, πυροβόλα, αντιαεροπορικά όπλα, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και πάνω από 60 στρατιώτες», ανέφερε ο συνασπισμός σε ανακοίνωσή του.

Το πλήγμα έγινε στην Ν.Α Συρία, στην επαρχία Χομς κοντά στα Συρο-Ιρακινά σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συριακός στρατός αντεπιτέθηκε και κατέλαβε περιοχές των φιλικών προς τον αμερικανικό συνασπισμό ανταρτών, στην Ν.Α Δαμασκό. Η περιοχή θεωρείται σημαντική καθώς εκεί κοντά είναι η αεροπορική βάση Ντουρμαΐρ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here