Πέντε εκρήξεις βομβών στη Συρία, πάνω από 50 οι νεκροί, κυρίως άμαχοι

Συνολικά πέντε εκρήξεις έπληξαν μλέσα σε διάστημα μιάς ώρας τη Δευτέρα περιοχές στη Συρία που ελέγχονται από την κυβέρνηση αλλά και την πόλη Χασάκα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κουρδικής YPG. Για την τελευταία ανέλαβε την ευθύνh η ο ISIS ενώ για τις άλλες υπάρχει σύγχυση. 

Οι πρώτες δύο εκρήξεις έγιναν στην παράκτια Ταρτούς, η οποία ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Πληροφορίες μιλούν για 32 και 35 νεκρούς (σύμφωνα με την οργάνωση Παρατηρητήριο και τις αναφορές του πρακτορείου SANA) και φαίνεται ότι η πρώτη έγινε με παγιδευμένο όχημα και η δεύτερη από καμικάζι.

Στη συνέχεια, έκρηξη με όχημα που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά σημειώθηκε στο Μπαμπ Ταντρούμ της Χομς με 3 νεκρούς.

Η τελευταία έκρηξη σε περιοχή που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση σημειώθηκε στο Αλ Σαμπουρά, που βρίσκεται στον οδικό άξονα που συνδέει Βηρυτό και Δαμασκό. Οι αναφορές μιλούν για έναν νεκρό.

Η έκρηξη στη Χασάκα, την οποία αντιθέτως ελέγχουν οι Κούρδοι της YPG, έγινε με μοτοσυκλέτα. Στη συνέχεια, ο προπαγανδιστικός βραχίονας των τζιχαντιστών, το πρακτορείο Amaq,  υποστήριξε πως η επίθεση έγινε από μέλη της ISIS.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, στην επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρία μέλη των κουρδικών δυνάμεων και τραυματίστηκαν αρκετοί άλλοι, ενώ το Amaq από την πλευρά του έκανε λόγο για 15 θύματα (νεκρούς και τραυματίες) συνολικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here