Συρία: Αμερικανικές δυνάμεις και ειδικοί, βοηθούν τους Κούρδους στη μάχη της Ράκα- Mέχρι τώρα απελευθερώθηκε το 35% της πόλης

Δεκάδες αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι έχουν αναπτυχθεί μέσα στην εμπόλεμη Ράκα και μαζί με αμερικανούς πεζοναύτες, παρέχουν συνδρομή, κυρόψς πυροβολικού στους Κούρδους μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων(SDF) που μάχονται για την απελευθέρωση της ντεφάκτο πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους. 

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο συνταγματάρχης Ryan Dillon. Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι αμερικανοί ανήκουν στις ειδικές επιχειρησιακές δυνάμεις και λειτουργούν συμβουλευτικά.

Τα αμερικανικά στρατεύματα δεν εμπλέκονται απ ευθείας στις μάχες αλλά καλούν σε αεροπορικές επιδρομές και δουλεύουν στενά με τους Κούρδους, πολύ πιο στενά από ότι με τους Ιρακινούς στη μάχη της Μοσούλης.

Ο ακριβής αριθμός των αμερικανών που συνεργάζονται με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δεν είναι γνωστός, ωστόσο παλαιότερα οι  αμερικανοί είχαν μιλήσει για 500 άτομα των Ειδικών Δυνάμεων που εκπαιδεύουν και βοηθούν τις κουρδικές δυνάμεις.

Εκτιμάτα ότι μέχρι σήμερα οι Συριακές Δημοκρατικές δυνάμεις, έχουν απελευθερώσει το 35% της πόλης της Ράκα, παρά την σφοδρή αντίσταση των μαχητών του ISIS.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here