Συρία: 50 νεκροί από βομβαρδισμό του συριακού στρατού

Τουλάχιστον 50 πτώματα ανασύρθηκαν από συντρίμμια  στη συνοικία Ντούμα, 15 χλμ. βορειανατολικά της Δαμασκού που ελέγχεται από αντάρτες τζιχαντιστές και η οποία χτυπήθηκε από πυραύλους του Συριακού Στρατού το Σάββατο.

Σύμφωνα με μέλη σωστικών συνεργείων, κάτω από τα χαλάσματα βρίσκονται περισσότερα πτώματα, ενώ δεκάδες θύματα μεταφέρονται σε υπαίθρια νοσοκομεία.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων ανέφεραν πως 20 πτώματα έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

«Υπάρχουν ολόκληρες οικογένειες ακόμη κάτω από τα χαλάσματα. Δεν μπορέσαμε να τους προσεγγίσουμε ακόμη, επειδή καθώς γνωρίζετε η διαδικασία αφαίρεσης συντριμμιών πρέπει να γίνει με εξαιρετική προσοχή», δήλωσε ο Μάτζντ, ένας αξιωματούχος του σώματος της Συριακής Πολιτικής Άμυνας, που λειτουργεί σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες.

Την περασμένη Κυριακή είχε πραγματοποιηθεί αεροπορική επιδρομή της αεροπορίας του συριακού καθεστώτος  σε μια πολυσύχναστη αγορά στην ίδια περιοχή όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 100 άνθρωποι.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως τα πυκνοκατοικημένα μέρη της περιοχής, όπου ζούσαν τουλάχιστον 250 χιλιάδες πολίτες, χτυπήθηκαν το Σάββατο πιθανότατα από πυραύλους εδάφους εδάφους, ενώ ακολούθησαν αεροπορικές επιδρομές.

Επιτροπή έρευνας των Ηνωμένων Εθνών για τον Συριακό πόλεμο έχει κατηγορήσει στο παρελθόν την κυβέρνηση για αδιάκριτους βομβαρδισμούς και αεροπορικές επιθέσεις, περιλαμβανομένου της χρήσης βομβών-βαρελιών που τακτικά ρίχνονται σε πολυσύχναστες περιοχές.

Ο Συριακός στρατός αρνείται ότι στοχεύει περιοχές αμάχων και ανέφερε ότι χτυπά κρησφύγετα ένοπλων ανταρτών που επιδιώκουν να ανατρέψουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here