Συρία: 217 νεκροί από εκτελέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Τουλάχιστον 217 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και άμαχοι εκτελέστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος, αφότου κατέλαβε ένα μέρος της συριακής επαρχίας Χομς που περιλαμβάνει την Παλμύρα.

Στο σύνολο εκτελέστηκαν 67 άμαχοι, ανάμεσά τους παιδιά, και 150 μέλη των συριακών δυνάμεων από τους τζιχαντιστές από τις 16 Μαΐου, σύμφωνα με αποδείξεις που φέρεται να έχει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, ολόκληρες οικογένειες εκτελέστηκαν, ανάμεσά τους μικρά παιδιά με τους γονείς τους.

«Η πλειονότητα των εκτελέσεων έγινε στην Παλμύρα. Ορισμένα θύματα σκοτώθηκαν με σφαίρες, άλλα αποκεφαλίστηκαν ή σφαγιάστηκαν με μαχαίρια», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Παρατηρητήριο έδωσε τον απολογισμό αυτόν μερικές ώρες αφού τα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν πως το Ι.Κ. διέπραξε μία σφαγή στην Παλμύρα, σκοτώνοντας περίπου 400 αμάχους, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, 600 άνθρωποι, ανάμεσά τους και μέλη των ενόπλων δυνάμεων, φιλο-κυβερνητικοί μαχητές και άμαχοι που κατηγορούνται ότι είχαν σχέση με το καθεστώς, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της προέλασης του Ι.Κ..

Η Παμλύρα, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, έπεσε στα χέρια του Ισλαμικού κράτους στις 21 Μαΐου, έπειτα από μάχες με τις δυνάμεις του καθεστώτος.

Η πτώση της αρχαίας αυτής πόλης, που βρίσκεται 210 χλμ. βορειοανατολικά της Δαμασκού, δίνε τη δυνατότητα στους τζιχαντιστές να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον της Δαμασκού και της Χομς, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας,.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here