Συνυπεύθυνος ο Μητσοτάκης στο σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης-Πέτσας: «Ο κ. Βρούτσης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού»

Ο κ. Βρούτσης εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού» δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λίγες μόνο ώρες μετά το φιάσκο με τις πλατφόρμες των κολλητών που οδήγησε στην κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης.

Ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν τον απέπεμψε, όπως ζητά η αντιπολίτευση, αλλά και τον καλύπτει πλήρως παρά το σάλο που προκάλεσε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αναλαμβάνοντας έτσι και προσωπικά την ευθυνη για το πρωτοφανές σκάνδαλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιορίστηκε στην εντολή της κατάργησης του προγράμματος οικονομικής στήριξης των επιστημόνων και στην παραγγελία έρευνας για την «αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού», διασώζοντας -σε πρώτη φάση- πολιτικά τον Γιάννη Βρούτση που απέφυγε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Είχαν προηγηθεί αρκετές ημέρες όπου η κυβέρνηση δεχόταν σφυροκόπημα για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, ενώ, η «Εφ.Συν.», πρωταγωνίστησε με τις αποκαλύψεις της.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here