Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού: Η Eldorado εκβιάζει, αυτό το έργο καταστρέφει την ΒΑ Χαλκιδική, δεν έπρεπε να είχε ξεκινήσει ποτέ!

«Όπως έχουμε επιστημονικά τεκμηριώσει από παλιά, αυτό το έργο δεν έπρεπε να είχε ξεκινήσει ποτέ, είναι καταστρεπτικό για τη Β.Α. Χαλκιδική. Όπως η Ελληνικός Χρυσός έχει υποχρέωση στην κερδοφορία των μετόχων, έτσι και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προστατέψει τους πολίτες και να ακυρώσει αυτό το καταστροφικό επενδυτικό σχέδιο», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό της Ιερισσού κατά της εξόρυξης χρυσού στη περιοχή.  Η εταιρεία εκβιάζει και θέτει τελεσίγραφα τα οποία πρέπει να απορριφθούν, υπογραμμίζει.

Η ανακοίνωση του «Συντονιστικού Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού-χαλκού»

Μετά την τρίτη, σε τρία χρόνια, ανακοίνωση αναστολής εργασιών της Ελληνικός Χρυσός/Eldorado Gold, οφείλουμε να τοποθετήσουμε, γι’ ακόμη μια φορά, τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Η εταιρία εκβιάζει, κατά πάγια τακτική, επιδιώκοντας για πολλοστή φορά ν΄ αλλάξει όρους της σύμβασης που έχει υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο. Θέτει τελεσίγραφα και εκβιάζει την αδειοδοτούσα αρχή, ώστε να εκδοθούν άμεσα οι άδειες που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί το έργο.

Ταυτόχρονα, η Ελληνικός Χρυσός/Eldorado Gold έχει διαπράξει σωρεία παρανομιών, όπως αυτές έχουν βεβαιωθεί από τη Διοίκηση. Η απόρριψη της μεταλλουργίας παρέπεμψε την υπόθεση στη διαιτησία, διαδικασία την οποία, προφανώς, η εταιρεία θέλει να επηρεάσει και να εκβιάσει το αποτέλεσμά της.

Το σχέδιό της υλοποιήθηκε σε επιλεγμένο χρόνο, σε συνεργασία με τα κόμματα που στηρίζουν αυτό το τερατούργημα.

Η εταιρεία δεν δικαιούται να ζητά να προχωρήσει η επένδυση, ενίοτε ζητώντας χάρες και ενίοτε εκβιάζοντας.

Όποιαδήποτε έκδοση αδειών, υπό αυτές τις συνθήκες, θα είναι απαράδεκτη.

Όπως έχουμε επιστημονικά τεκμηριώσει από παλιά, αυτό το έργο δεν έπρεπε να είχε ξεκινήσει ποτέ, είναι καταστρεπτικό για τη Β.Α. Χαλκιδική, θα στερήσει πολλές θέσεις εργασίας και σημαντικούς πόρους για τη ζωή, και θα έχει ανεπίστρεπτες συνέπειες.

Όπως η Ελληνικός Χρυσός έχει υποχρέωση στην κερδοφορία των μετόχων, έτσι και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προστατέψει τους πολίτες και να ακυρώσει αυτό το καταστροφικό επενδυτικό σχέδιο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here