Συνθήματα και διαμαρτυρίες κατά της Δούρου διέκοψαν τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

Επεισοδιακή ήταν η χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στην οποία έδωσαν ιδιαιτερα δυναμικά το «παρών» κάτοικοι, σωματεία και μέλη του ΠΑΜΕ. Τα συνθήματα και  οι διαμαρτυρίες έγιναν αιτία (ή έδωσαν το άλλοθι) να διακοπεί η συνεδρίαση.

Τα συνδικάτα της Αττικής είχαν προγραμματίσει για χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και απαίτησαν τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση και προστασία των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Δυτική Αττική.  Ανηρτησαν πανό μέσα στην αίθουσα του περιφερειακού Συμβουλίου και φωναζαν συνθήματα, με την ένταση να κορυφώνεται τη στιγμή που πήρε το λόγο ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής Γιώργος Βασιλείου.

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης φώναξε «η πολιτική σας δολοφόνησε 21 ανθρώπους» και οι εκπρόσωποι της περιφέρειας ζήτησαν να ανακαλέσει τη λέξη «δολοφόνησαν». Καθώς η ένταση δεν υποχωρούσε, αναγγέλθηκε η διακοπή της συνεδριασης που θα αφορούσε στις πλημμύρες

Η αντιπολίτευση απέδωσε την διακοπή της συνεδρίασης σε φυγομαχία της Ρένας Δούρου ενώ η πλευρά της Δούρου θεώρησε ότι δεν υπήρχε τρόπος να διεξαχθει κανονική συζήτηση υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θ. Σχινάς, είπε ότι δεν μπορουσε να γίνει συνεδρίαση με υβριστικά και συκοφαντικά συνθήματα. Ανακοίνωσε συγκεκριμένα τα εξής:

«Αναγκάστηκα να διακόψω τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ο ίδιος συγκάλεσα, θέτοντας ως θέμα της, την ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με τις πολύνεκρες πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου, εξαιτίας της συμπεριφοράς πολιτών, που με υβριστικά και συκοφαντικά συνθήματα εμπόδιζαν την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, η οποία είχε ξεκινήσει με παρέμβαση του καθηγητή Λέκκα και συνεχιζόταν με την ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου.

Το γεγονός ότι τα απαράδεκτα συνθήματα και χαρακτηρισμοί, που αναπαράγονταν συστηματικά από την έναρξη της συνεδρίασης από ορισμένους παριστάμενους πολίτες, και έτυχαν ουσιαστικά της συνηγορίας του εκπροσώπου της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», που πρόσκειται στο ΚΚΕ, με ανάγκασε να διακόψω οριστικά, μετά από μια πρώτη ολιγόλεπτη διακοπή, τη συνεδρίαση, σεβόμενος τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας κι ενώ η διαδικασία ανεύρεσης των αγνοούμενων είναι ακόμη σε εξέλιξη».

Υπενθυμιζεται οτι επεισοδιακή ήταν και η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Μάνδρας όπου προχτές ήρθαν στα χέρια οι συμβουλοι πλειοψηφιας και μειοψηφίας

Στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις φονικές πλημμύρες, μετά την τήρηση ενός λεπτου σιγής για τα θύματα  ο επικεφαλής της μειοψηφούσας παράταξης Γιώργος Σαμπάνης, είχε αρχίσει να κατηγορεί τη Δήμαρχο Μάνδρας ότι ήταν απούσα και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αντέδρασαν έντονα, υποστηρίζοντας ότι η δήμαρχος βρισκόταν σε αποστολή καταγραφής των προβλημάτων και κάθε άλλο παρά αδιάφορη ήταν προς το δημοτικό συμβούλιο

Κάποιος από την πλειοψηφία κινήθηκε  αγανακτισμένος προς τον κ. Σαμπάνη, με τον οποίο ήρθε στα χέρια λέγοντάς του ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για την απόφασή του να κάνει αντιπολίτευση αυτές τις δύσκολες ώρες. Μετά απο ένα τέταρτο επικράτησαν ηρεμότερες διαθέσεις.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here