Συνομιλία Τραμπ-Μέρκελ για κλίμα, G-20

Για το ζήτημα του κλίματος, αλλά και τη Σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) η οποία αρχίζει την Παρασκευή στο Αμβούργο συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στα ζητήματα του κλίματος, της πρωτοβουλίας για τη χρηματοδότηση των γυναικών επιχειρηματιών και του εμπορίου, περιλαμβανομένης της παγκόσμιας υπερπαραγωγής χάλυβα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «είπε ότι σκοπεύει να βοηθήσει την καγκελάριο ώστε αυτή η Σύνοδος (της G20) να αποτελέσει μια επιτυχία».

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει πως οι εργασίες της Συνόδου θα είναι δύσκολες, εξαιτίας των θέσεων του Τραμπ για το κλίμα, το εμπόριο και τις στρατιωτικές δαπάνες.

Η Μέρκελ πρόκειται να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Αμερικανό πρόεδρο λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου που θα λάβει χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο στο Αμβούργο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη και με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, με τον οποία συζήτησε επίσης για την επικείμενο Σύνοδο της G20. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο Τραμπ επαίνεσε τις προσπάθειες της Ρώμης για την αντιμετώπιση «της σοβαρής λιβυκής μεταναστευτικής κρίσης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here