Συνάντηση Δραγασάκη-Τσακαλώτου με Ντράγκι για τράπεζες, ρευστότητα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι θα έχει το Σάββατο ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στη συνάντηση θα τεθούν θέματα που αφορούν το μείζον θέμα της χρηματοδότησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Οπως έλεγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον κ. Ντράγκι για να του ανακοινώσει την απόφαση του για δημοψήφισμα, ο ισχυρός άνδρας του Ευρωσυστήματος, έδειξε κατανόηση στην δημοκρατική διαδικασία.

Το ερώτημα της επάρκειας ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες συνδέεται ευθέως με το αίτημα που θα αποστείλει ο πρωθυπουργός για ολιγοήμερη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, ώστε να μην προκληθεί αναταραχή.

Την απόφαση για την τεχνική ολιγοήμερη παράταση θα πάρει το Eurogroup στη συνεδρίαση του Σαββάτου, όπου πληροφορίες έφεραν τους υπουργούς Οικονομικών να συζητούν και ζητήματα ενίσχυσης της ¨διάσωσης¨της Ελλάδας.

Ωστόσο ήδη διάφοροι κύκλοι εντός της χώρας, με την ανοικτή συνεπικουρία συστημικών ΜΜΕ  ξεκίνησαν το χορό της κινδυνολογίας και της καταστροφής, σε μια καταφανή προσπάθεια να ενισχύσουν το κλίμα ανησυχίας και να επηρεάσουν έτσι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here