Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΕ

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΕ από 250 απολυμένους συμβασιούχους του οργανισμού. Αίτημα των απολυμένων συμβασιούχων είναι να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση που τους δικαιώνει και να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Οι απολυμένοι είναι άτομα που δούλεψαν ως συμβασιούχοι στον ΟΑΕΕ από το 2008 έως το 2010 οπότε και έληξαν και δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους.

Από την κατάληψη δεν εμποδίζεται η λειτουργία των υπηρεσιών του οργανισμού, καθώς οι συμβασιούχοι παραμένουν στο χώρο της αίθουσας συνεδριάσεων του ΔΣ του ΟΑΕΕ.

Μετά από προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη η εν λόγω συμβασιούχοι δικαιώθηκαν, καθώς διατάχθηκε η επαναπρόσληψή τους. Ωστόσο, η απόφαση δεν εφαρμόστηκε από την προηγούμενη διοίκηση του οργανισμού, αλλά ούτε και από τη σημερινή μέχρι στιγμής.

Οι πρώην συμβασιούχοι δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να δικαιωθούν και τονίζουν ότι η επαναπρόσληψή τους αποτελεί προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης.

Μάλιστα ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, δήλωσε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ότι δεν αποκλείεται η ομάδα των απολυμένων να ακολουθήσει το παράδειγμα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να δικαιωθούν. 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here