Συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας στον oπτικοακουστικό τομέα

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)

 

Την κοινή επιθυμία Γαλλίας και Ελλάδας να συνεργαστούν στενά για την τόνωση και την περαιτέρω ανάπτυξη της οπτικοακουστικής δημιουργίας, επιβεβαίωσαν η Φλερ Πελεράν, υπουργός Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλίας και ο Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητες στα Μέσα Ενημέρωσης.

Η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ και του κλιμακίου που τον συνόδευε στην Αθήνα.

Στη διάρκειά της, ο κ. Παππάς παρουσίασε στην κα Πελεράν το σχέδιο νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, το οποίο θα εξεταστεί το Σάββατο από την Ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν το ευρύτερο πλαίσιο της λειτουργίας των ηλεκτρονικών μέσων στην Ελλάδα αλλά και το υπό σύσταση Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Η κ. Πελεράν προσέφερε εκ μέρους της χώρας της, όπως ανακοινώθηκε, τεχνογνωσία στην εφαρμογή των τελικών διατάξεων του νόμου.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν για τη στήριξη της οπτικοακουστικής δημιουργίας στις δύο χώρες και για την ενίσχυση της πολυμορφίας, τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε αυτό το πνεύμα, θα μπορούσαν να ενθαρρυνθούν και οι συμπαραγωγές.

Οι δύο χώρες θα συνεργαστούν και μέσω εθνικών οργανισμών και θεσμών, όπως το υπό σύσταση ΕΚΟΜΕ και το γαλλικό ΙΝΑ (InstitutNationald’Audiovisuel).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here