Συνεπιμέλεια παιδιών: Εισαγγελική παρέμβαση για τις απειλές κατά δικαστικών

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι διαδικτυακές απειλές σε βάρος δικαστών αναφορικά με υποθέσεις επιμέλειας ανηλίκων παιδιών. Είχε προηγηθεί η χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέωνμε την οποία σημείωναν ότι οι εν λόγω δημοσιεύσεις αποτελούν οργανωμένη πρακτική, ενόψει της επικείμενης ψήφισης του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια.

Συγκεκριμένα, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης αναλαμβάνει να ερευνήσει την εν λόγω υπόθεση σχετικά με το αν προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων σε βάρος δικαστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες από τις επίμαχες δημοσιεύσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ορισμένες προέτρεπαν σε κατάρτιση «μαύρης λίστας» δικαστών που εξέδωσαν μη αρεστές αποφάσεις καθώς και σύνταξη επιστολών προς τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, οι εν λόγω κινήσεις δεν είναι μεμονωμένες, γονέων -πατεράδων κυρίως- δηλαδή που δυσαρεστήθηκαν από δικαστικές αποφάσεις για την επιμέλεια των τέκνων τους, αλλά οργανωμένες πρακτικές «ομάδων πίεσης» οι οποίες έχουν «αποκλειστικό σκοπό να επηρεάσουν με τρόπο αθέμιτο δικαστικούς λειτουργούς που κρίνουν υποθέσεις οικογενειακής φύσης».

Τέλος σημειώνεται ότι ανακοίνωση για τις καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος κάνει λόγο για προσβολή του κράτους δικαίου από την προγραφή δικαστών, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να αποσύρει το ν/σ για το Οικογενειακό Δίκαιο, «στο οποίο σύσσωμη η αντιπολίτευση είναι κατά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here