Συναινετικά διαζύγια εξπρές σε μια ώρα από συμβολαιογράφους

Ρύθμιση με την οποία επιταχύνεται η διαδικασία έκδοσης των συναινετικών διαζυγίων κατέθεσε η κυβένηση, σε υπό ψήφιση νομοσχέδιο. Σύμφωνα με αυτή,  οι πολίτες που επιθυμούν να λύσουν το γάμο τους συναινετικά, θα πηγαίνουν στο εξής σε συμβολαιογράφο  και όχι σε δικαστήριο, ο οποίος και θα πιστοποιεί τη λύση του γάμου  με συμβολαιογραφική πράξη.

Παρά το γεγονός ότι και στην διαδικασία αυτή,είναι υποχρεωτική η παρουσία δικηγόρων από κάθε πλευρά, οι δικηγορικοί σύλλογοι αντιτίθενται στη νέα ρύθμιση την οποία θεωρούν αντισυνταγματική.

Πάντως με τη νέα απλουστευμένη διαδικασία, το συναινετικό διαζύγιο, αντί τος ενος χρόνου που έκανε μέχρι σήμερα να εκδοθεί, θα εκδίδεται σε χρόνο ρεκόρ μιάς ώρας!

Με το ίδιο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοςύνης που περιλαμβάνει σειρά διατάξεων για τα μέτρα που πρέπει να επιβάλλονται από τα δικαστήρια σε ψυχικώς πάσχοντες και άλλες διατάξεις σημαντικές για την εκδίκαση σειράς υποθέσεων, νομοθετείται, για πρώτη φορά, κάτι πολύ ουσιαστικό. Αυτή αφορά την δυνατότητα των φιλοζωϊκών σωματείων να παρίστανται στις δίκες κατά ατόμων που έχουν κατηγορηθεί για κακοποιήσεις,βασανισμούς και άλλες βίαιες πράξεις κατά των ζώων συντροφιάς, ως πολιτικώς ενάγοντες διεκδικώντας και αποζημίωση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here