Συνελήφθησαν δυο πυροσβέστες για βίντεο με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλα ως γαϊδούρι

Χάος στη Βενεζουέλα, και ο οδηγός λεωφορείων που έγινε Πρόεδρος της χώρας, εν συνεχεία παρά τις φιλότιμες σοσιαλιστικές προθέσεις του, δεν τα καταφέρνει καθόλου καλά. Ομως και να φτάνουν στο σημείο πυροσβέστες να γυρίζουν βίντεο με τον Πρόεδρο της χώρας ως γαϊδούρι; (Σημειωτέον ότι και εκει, όπως στην Ελλάδα, η Πυροσβεστικη θεωρείται στρατιωτικό σωμα)

Το βιντεο οδήγησε στη σύλληψη δυο πυροσβεστών που υπερέβησαν τα εσκαμμένα, καθότι η αντιπολιτευση συχνα αναφέρεται στον Maduro ως Maburro (burro ειναι το γαϊδούρι), αλλά προφανώς υπάρχουν και κάποια όρια ειδικά σε στρατιωτικές υπηρεσίες.

Το βίντεο  διακωμωδεί τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, παρομοιάζοντάς τον με γάιδαρο που επιθεωρεί τον πυροσβεστικό σταθμό τους.

Στο βίντεο ένας άνδρας οδηγεί έναν γάιδαρο, τραβώντας τον με, σε έναν πυροσβεστικό σταθμό στην Πολιτεία Μερίδα, στις Άνδεις. Ο αφηγητής λέει ότι πρόκειται για επίσημη επίσκεψη του προέδρου και χρησιμοποιεί το «στιλ» περιγραφής της  δημόσιας τηλεόρασης.

«Καλησπέρα, σύντροφοι, όπως μπορείτε να δείτε, δεχόμαστε επίσκεψη από τον πρόεδρο Μαδούρο. Πραγματοποιεί επιθεώρηση» λέει ο «δημοσιογράφος» ενώ ο γάιδαρος τριγυρνά στο σχετικα σκοτεινό σταθμό και ο πυροσβέστης φροντιζει να φαινεται μόνο η πλατη του.

Τη στιγμή που το ζώο μασουλάει χορτάρι, ο αφηγητής ακούγεται να λέει:

«Ελέγχει αν το γρασίδι είναι σε καλή κατάσταση ή όχι. Δηλώνει ότι είναι καλό – είναι το μοναδικό καλό πράγμα που έχουμε εδώ στον σταθμό». Και συνεχίζει: «Τώρα, πήγαινε στην τουαλέτα, για να δεις τις συνθήκες. Ή στην κουζίνα».

Μέλη της στρατιωτικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας DGCIM συνέλαβαν τους δύο πυροσβέστες, τον Κάρλος Μπαρόν και τον Ρικάρντο Πριέτο, την Τετάρτη, σύμφωνα με την οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Espacio Publico. Μια άλλη μη κυβερνητική οργάνωση όμως ανέφερε ότι οι συλλήψεις έγιναν την Πέμπτη.

«Ξέρουμε ότι τους πήρε η DGCIM, αλλά δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται» είπε σήμερα η Μέρι Ισαμπέλ Ροντρίγκες, του Espacio Publico.

Το υπουργείο Πληροφοριών δεν σχολίασε το θέμα

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here