Συνελήφθη ύποπτος για τα τρομοδέματα-Είχαν σταλεί σε Σόιμπλε, ΔΝΤ, Παπαδήμο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

Ένας 29χρονος συνελήφθη το πρωί από την Αντιτρομοκρατική ύστερα από ένταλμα σύλληψης ειδικού εφέτη ανακριτή.

Η σύλληψη αφορά την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων τον Μάρτιο του 2017 με διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ε.Ε. καθώς και την 25η Μαΐου με αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Το δέμα στον Σόιμπλε και οι Πυρήνες της Φωτιάς

Τον Μάρτιο του 2017, ένα τρομοδέμα είχε αποσταλεί στον τότε γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Το πακέτο βόμβα ανακαλύφθηκε χθες από τις υπηρεσίες του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών όταν πέρασε από ακτίνες. ως αποστολέας αναγραφόταν ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί οι ελληνικές αρχές ενώ έρευνες διενεργεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Με κείμενό της που είχε τίτλο Σχέδιο Νέμεσις, πράξις 2, η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς είχε αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή του, αναφέροντας ότι παρά τις διώξεις, τις συλλήψεις,, 9 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση της οργάνωσης, «συνεχίζουμε πιο δυνατά».

Τα δέματα των Πυρήνων της Φωτιάς

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Νοεμβρίου του 2010, 14 συνολικά δέματα – βόμβες είχαν αποσταλεί σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και κατά στόχων στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ, είχε κάνει τότε συγκεκριμένη αναφορά στην Ελλάδα και την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία και περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα ανέλαβε την ευθύνη για τα εν λόγω δέματα.

Τέσσερις μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2011, σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε κρησφύγετο στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου είχαν συλληφθεί μέλη της οργάνωσης, βρέθηκαν προσχέδια και τελικά κείμενα της προκήρυξης.

Με το συνοπτικό κείμενο που ακολουθεί, η ΣΠΦ αναφέρει ότι για το θέμα θα υπάρξει προκήρυξη.

Το κείμενο:

 

ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΜΕΣΙΣ [ΠΡΑΞΙΣ 2]

9 χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνιση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τον Γενάρη του 2008.

Μετά από περισσότερες από 300 επιθέσεις σε στόχους της κυριαρχίας που είχαν σαν αποτέλεσμα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε καταστροφές και τη μεταφορά του φόβου στο στρατόπεδο της εξουσίας.

Μετά από περισσότερες από 60 συλλήψεις συντρόφων και άλλων ατόμων, όλα αυτά τα χρόνια, που έχουν κατηγορηθεί σαν μέλη μας και χιλιάδες χρόνια φυλακής που τους έχουν επιβληθεί.

Μετά από τόσες φορές που υπουργοί και αρχηγοί της αστυνομίας δήλωναν στα media ότι έχουν καταφέρει να μας «εξαρθρώσουν» και ότι «η Σ.Π.Φ. τελείωσε».

Μετά από την ένταξη της Σ.Π.Φ. στις λίστες με τις “τρομοκρατικές” οργανώσεις του State Department στην Αμερική και της Europol στην ΕΕ.

…συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά.

Με τη δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αντάρτικες επιθέσεις.

Με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και πείσμα για να πλήξουμε δομές αλλά και πρόσωπα του συστήματος εξουσίας.

Πάντα ενάντια στην κοινωνική απάθεια.

Πάντα ενάντια στους δυνάστες της ζωής μας.

Ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η Iδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης.

Έχουμε ακόμα την οργή…

Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις.

Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα.

Συντροφικούς χαιρετισμούς στις ομάδες άμεσης δράσης της F.A.I. στη Χιλή και στην Ελλάδα για τη συμβολή τους στο Σχέδιο Νέμεσις.

Εξεγερτικούς χαιρετισμούς στους συντρόφους της F.A.I. στην Ιταλία και στα αιχμάλωτα μέλη της Σ.Π.Φ. στην Ελλάδα που συνεχίζουν αμετανόητοι…

Εμπρός για τη Μαύρη Διεθνή των αναρχικών της πράξης.

Τίποτα δεν τελείωσε

Όλα συνεχίζονται

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here