Συνελήφθη Τούρκος πολίτης στον Εβρο-Είχε περάσει παράνομα σε ελληνικό έδαφος-Κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα

Εναν Τούρκο πολίτη συνέλαβαν οι ελληνικές αρχές στις Καστανιές Έβρου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το τοπικό μέσο evros-news.gr, ο άνδρας πέρασε τα σύνορα στο ελληνικό έδαφος επιβαίνοντας σε αγροτικό όχημα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνθρωπος που συνελήφθη οδηγούσε αγροτικό όχημα και παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, τόσο Έλληνες στρατιώτες όσο και συνοριοφύλακες, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει τα σύνορα.

Κρατείται στο φυλάκιο ο Τούρκος

Ο Τούρκος πολίτης κρατείται στο στρατιωτικό φυλάκιο της περιοχής και στο σημείο σπεύδουν υψηλόβαθμα στελέχη τόσο του στρατού, όσο και της αστυνομίας, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ορεστιάδας.

Στις Καστανιές μεταβαίνει ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας Πασχάλης Συριτούδης, ενώ δεν αποκλείεται εκεί να βρεθεί και ο Στρατηγός Διοικητής της 16ης Μεραρχίας, υποστράτηγος Βασίλειος Παπαδόπουλος, αφού ο Τούρκος συνελήφθη από τους Έλληνες στρατιώτες.

Η είδηση της σύλληψης κάνει το γύρο των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης που έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα το όνομα και φωτογραφία του συλληφθέντα.

Πρόκειται για τον Μουσά Αλερίκ.

ύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο συλληφθείς είναι εργάτης, ο οποίος εκτελούσε εργασίες για λογαριασμό του δήμου Αδριανουπόλεως.

Στο ίδιο τηλεγράφημα περιλαμβάνονται δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι ο συλληφθείς έχει οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Ορεστιάδας και ότι έχουν γίνει επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here