Συνελήφθη μαϊμού ογκολόγος που εμπλέκεται σε τρεις θανάτους

Μία ασύλληπτη υπόθεση απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, που έπασχαν από ανίατες ασθένειες, αποκαλύφθηκε σήμερα, έπειτα από την ανακοίνωση ότι συνελήφθη μαϊμού γιατρός οι πρακτικές του οποίου είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις ασθενείς, δύο εκ των οποίων ήταν παιδιά.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο ανήλικους, 14 και 16 ετών, και έναν 76χρονο, που έπεσαν θύματα του 47χρονου και έχασαν τελικά τη ζωή τους. Συνολικά, όπως έχει προκύψει από την έρευνα, ο κατηγορούμενος έχει εξαπατήσει τουλάχιστον 45 ασθενείς, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά και θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους, ενώ εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Εκμεταλλευόμενος τον πόνο των ασθενών, τους πουλούσε «ελπίδα» και τους έταζε ίαση, φυσικά με το αζημίωτο. Μάλιστα, έλεγε στα θύματά του ότι θα τους έδινε ειδικά και εξελιγμένα φάρμακα που θα τους βοηθούσαν να ξεπεράσουν τις σοβαρές ασθένειες που αντιμετώπιζαν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους. Δεν δίσταζε να πηγαίνει ακόμη και σε διαγνωστικά κέντρα, και εμφανιζόμενος ως γιατρός-συνοδός ασθενών, να ζητεί να αναλάβει ακόμη και τον συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here