Συνελήφθη (για τρίτη φορά) ο τηλεοπτικός Ριχάρδος για λαθρεμπόριο χρυσού

Ο «Ριχάρδος» -που διαφημίζεται τηλεοπτικά για αγορές χρυσού ως ενεχυροδανειστήριο- και άλλα 59 άτομα, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που έκαναν λαθρεμπόριο χρυσού, τον οποίο διοχέτευαν στο εξωτερικό.

Η Αστυνομία κατάσχεσε μεγάλες  ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα,  χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών που δεν είχαν ακόμη ρευστοποιηθεί.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ.

Ο Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς συνελήφθη στην πολυτελή οικία του στη Σαρωνίδα Είχε συλληφθεί και στο παρελθόν  απο κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας επειδή δεν εξέδωσε αποδειξη για αγορά τιμαλφών.  Κατά τον έλεγχο τότε  διαπιστώθηκε ότι δύο πελάτες, οι οποίοι είχαν προβεί σε συναλλαγή με το κατάστημα (πώληση τιμαλφών έναντι χρηματικού ποσού), δεν έλαβαν τα προβλεπόμενα από το νόμο φορολογικά στοιχεία, αξίας ύψους άνω των 500 ευρώ, κατά την αγορά αγαθών, με αποτέλεσμα την απόκρυψη των συναλλαγών. Επίσης δεν είχε δηλωσει ως εργαζόμενους δυο άτομα που  εργάζονταν σε κατάστημά του

Η τωρινή σύλληψη σχετιζεται με λιώσιμο χρυσού που το «εξήγαγαν» στην Τουρκία

Για πρώτη φορά συνελήφθη το 2014 όταν δεν βρέθηκαν πουθενά τα τιμαλφή που όπως ανέγραφε στα βιβλία του είχε αγοράσει έναντι 70.000 ευρώ. Ο ίδιος αρνήθηκε να υποδείξει τους χώρους όπου φυλάσσονταν υποτίθεται  τα συγκεκριμένα τιμαλφή, και κατηγορήθηκε ότι τα ιδιοποιήθηκε παρανόμως ενώ ήταν ενέχυρα. Συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ξέπλυμα και παράβαση της διάταξης περί υποχρεώσεων αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here