Συνελήφθη για τα εξοπλιστικά ο επιχειρηματίας Θ. Λιακουνάκος

Στο σπίτι του στο Ψυχικό, συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, μετά από ένταλμα για την υπόθεση των εξοπλιστικών, ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Το ένταλμα σε βάρος του επιχειρηματία είχε εκδοθεί από τους ανακριτές Διαφθοράς και αφορά την υπόθεση της προμήθειας των συστημάτων «Έρικσον».

Ο  κ. Λιακουνάκος διώκεται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία.

Και για την υπόθεση «Ηλεκτρονικός Πόλεμος».

Το περασμένο καλοκαίρι, είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 300.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εσόδου από τη χώρα μετά την απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς. Ο Λιακουνάκος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία στην υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος».

Η υπόθεση εκείνη αφορούσε την προμήθεια για τον στρατό παρεμβολέων και 11 κέντρων ακροάσεων, από την εταιρεία SONAΚ, συμφερόντων του κατηγορουμένου.  Το έργο φέρεται να μην ολοκληρώθηκε ποτέ, αν και είχε καταβληθεί προκαταβολή 35 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο.   Ο επιχειρηματίας κατηγορείται για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, άμεση συνέργεια και ηθική αυτουργία σε αυτή.     Η σύμβαση είχε ερευνηθεί από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, η οποία είχε απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος συνολικά 19 ατόμων.

Στη σύλληψη του κ. Λιακουνάκου αναφέρθηκε μέσω Twitter και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος: «Επειδή ρωτούσε η κόρη του συνηγόρου κατηγορουμένου για τα εξοπλιστικά προχθές στη Βουλή, ενημερώστε την ότι ο πρώτος μόλις συνελήφθη», έγραψε ο κ. Καμμένος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here