Συνέλαβαν αστυνομικό φουρό βουλευτή στο μνημόσυνο Κατσίφα, επειδή έφερε τον οπλισμό του

Υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα, στην Αλβανία, βρίσκεται ο αστυνομικός φρουρός του βουλευτή της ΝΔ του νομού Θεσπρωτίας, Γιόγιακα Βασίλη.

Ο αστυνομικός, συνοδεύοντας τον βουλευτή, πέρασε τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας μέσω της Σαγιάδας για το μνημόσυνο του Κωνσταντινου Κατσίφα. Στο χωριό Κρανιά τους σταμάτησαν αστυνομικοί της αλβανικής αστυνομίας και τους έκαναν σωματική έρευνα. Όταν διαπίστωσαν ότι ο αστυνομικός φρουρός είχε μαζί του τον ατομικό του οπλισμό, τον μετέφεραν στο Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα, όπου και παραμένει.

Όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο  κ. Γιόγιακας πέρασε με τον φρουρό και έναν συνεργάτη του από τρεις διαφορετικούς ελέγχους μέχρι να φτάσει στους Βουλιαράτες για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Στον τρίτο όμως τους έγινε σωματική έρευνα και βρέθηκε το όπλο.

Παρότι  έφερε το υπηρεσιακό του όπλο, απαιτείτο άδεια συμφωνα με την αλβανική νομοθεσία και θα προσαγάγουν τον αστυνομικό στον εισαγγελέα. Ο ίδιος θεωρούσε ότι στα περισσότερα κράτη εξαιρουνται οι φρουροι πολιτικων προσώπων και ότι  επιτρέπεται να φέρουν τον οπλισμό τους.

Ο 50χρονος βουλευτής είναι γιατρός καρδιολογος και  απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  Εχει διατελέσει Νομάρχης Θεσπρωτίας (2006 – 2010) και Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσπρωτίας (1998 – 2006). Το 2010 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας. Εξελέγη βουλευτής Θεσπρωτίας στις Εθνικές Εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here