Συνέδριο ΔΗΜΑΡ: Ενα αρραγές εθνικό μέτωπο με στόχο τη συμφωνία ζήτησε ο Κουβέλης

Την ύπαρξη ενός αρραγούς εθνικού μετώπου με στόχο την επίτευξη της συμφωνίας με τους εταίρους,  πρότεινε  ο Φώτης Κουβέλης  ανοίγοντας τις εργασίες  του 4ου Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ,  άσκησε  κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι συνειδητοποιεί ότι είναι ανέφικτη η μονομερής ακύρωση του μνημονίου και η περικοπή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. «Η εντολή που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση είναι η αλλαγή πολιτικής εντός ευρώ. Ταυτόχρονα πρέπει να αποφύγει το ενδεχόμενο να περιπέσει η χώρα σε μια κατάσταση μη συμφωνίας με τους εταίρους που θα ισοδυναμεί με παραγωγική υποβάθμιση, παράλυση και απομόνωση», τόνισε ο κ. Κουβέλης και προσέθεσε ότι το ενδεχόμενο ρήξης πρέπει να αποκλειστεί και από τις δύο πλευρές. «Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως διαπραγματευτική απειλή και δεν πρέπει να εξετάζεται ως μία από τις εναλλακτικές επιλογές», ανέφερε.

 

Ο κ. Κουβέλης υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολούθησε η ΔΗΜΑΡ να μην συναινέσει  δηλαδή στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας γιατί η χώρα χρειαζόταν πολιτική αλλαγή, ενώ για το μέλλον του κόμματος υποστήριξε την συνέχιση της αυτόνομης πορείας του.

«Θεωρώ ότι αξίζει να συνεχίσουμε. Οι βασικές ιδέες της ιδρυτικής μας διακήρυξης, οι ιδέες της Ανανεωτικής Αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και του αριστερού ευρωπαϊσμού, παραμένουν αναγκαίες, εξαιρετικά επίκαιρες και χρήσιμες για την κοινωνία και τη χώρα», είπε. «Προέχει η ΔΗΜΑΡ να παραμείνει ως αυτόνομος πολιτικός φορέας με παρεμβατική λογική στις πολιτικές εξελίξεις, γιατί «έχει πράγματα να πει και να κάνει» χρήσιμα για τη χώρα», συμπλήρωσε.

Ανέλαβε πάντως  το σημαντικό μερίδιο ευθύνης που του ανήκει γιατί «η ευθύνη ενός επικεφαλής κόμματος είναι αντικειμενικά συνολική, αφού αφορά όχι μόνο αυτά που έκανε αλλά και αυτά που δεν έκανε. Τα όποια λάθη μου όμως δεν προέκυψαν από προσωπική ή μικροκομματική ιδιοτέλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας μέλη και στελέχη σε συλλογική προσπάθεια για την ανάταξη της ΔΗΜΑΡ.

Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται το Σαββατο  με τοποθετήσεις στελεχών και τις ψηφοφορίες για την πολιτική κατεύθυνση του κόμματος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here