Αποφασίζει την Τρίτη η Διάσκεψη των Προέδρων για τις αθλιότητες Κασιδιάρη-Χ.Α

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης ορίσθηκε η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η οποία θα απασχοληθεί και με το θέμα του Ηλία Κασιδιάρη και των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Η Διάσκεψη θα ασχοληθεί με τα κοινοβουλευτικά αντίμετρα που θα πρέπει να ληφθούν κατά των αντιδημοκρατικών συμπεριφορών της Χρυσής Αυγής ενόψει και της επικείμενης συζήτησης στην Ολομέλεια. Σύμφωνα πάντως με το άρθρο 81 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής περί «προσωρινού αποκλεισμού Βουλευτή από τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας» και το άρθρο 82 παρ.4 για τον προσωρινό αποκλεισμό βουλευτή από τις συνεδριάσεις των Επιτροπών που αποβλήθηκε, προβλέπεται ότι ο βουλευτής μπορεί να ψηφίσει υπό προϋποθέσεις.

Ειδικότερα, στην περίπτωση ψηφοφορίας στην Ολομέλεια ο Κανονισμός προβλέπει ότι «ο βουλευτής (ή οι βουλευτές στην συγκεκριμένη περίπτωση) στους οποίους επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή του αποκλεισμού από τις συνεδριάσεις της δικαιούνται να μετέχουν μόνο στις ονομαστικές και μυστικές ψηφοφορίες. Μετά τη διεξαγωγή τους αποχωρούν αμέσως από την αίθουσα των συνεδριάσεων».

Διάταξη που ισχύει και εφαρμόζεται και στις ψηφοφορίες που θα γίνουν και στην αρμόδια Επιτροπή σήμερα και αύριο, δηλαδή ο βουλευτής που αποκλείστηκε από τις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής δικαιούται να μετέχει τις ψηφοφορίες τους. Μετά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας αποχωρεί αμέσως από την αίθουσα των συνεδριάσεων».

Το χρονικό της επίθεσης

 

Το πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ελληνική Βουλή. Ο Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε στον Νίκο Δένδια σπρώχνωντας τον με τα δυο του χέρια, ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πέταξαν μπουκάλια με νερά στον βουλευτή της ΝΔ.

Το περιστατικό, πέραν λίγων δευτερολέπτων στην αρχή, δεν τράβηξαν οι κάμερες της Βουλής καθώς έχουν ρυθμιστεί να μην καταγράφουν περιστατικά έντασης και βίας εντός του Κοινοβουλίου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here