Συνεδριάζει στις 8 το βράδυ το Υπουργικό συμβούλιο. Αλλεπάλληλες συσκέψεις

Συνεδριάζει εκτάκτως στις 20:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το Υπουργικό Συμβούλιο. Ενα από τα θέματα που θα το απασχολήσει είναι η έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, για την σύντμηση των προθεσμιών ώστε να διεξαχθεί κανονικά το Δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής. 

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής, συνεδριάζει  το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας για να εξετάσει την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, υπό το πρίσμα της νέας απόφασης του Δ.Σ της ΕΚΤ για την ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.

Οπως έγινε γνωστό. η ΕΚΤ αποφάσισε να διατηρήσει σταθερό, στα επίπεδα της Παρασκευής το καθεστώς του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Αυτό σημαίνει ότι δεν προβλέπεται τουλάχιστον για τη Δευτέρα αύξηση του ορίου ρευστότητας. 

Στο Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας αναμένεται να συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας, ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας Γιάννης Στουρνάρας, η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής και ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here