Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Ολοταχώς για γραμματέας ο Πάνος Σκουρλέτης

Συνεδριάζει σήμερα στις 4 το απόγευμα η Κεντρική Επιτροπή (Κ.Ε.) του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει και η εκλογή του νέου γραμματέα του κόμματος, ενώ θα ακολουθήσει ο κυβερνητικός ανασχηματισμός.

Ο Παναγιώτης Ρήγας θα αντικατασταθεί και όπως όλα δείχνουν προκρίνεται για τη θέση ο νυν υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης είναι «ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή μετά τα μνημόνια».

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, «θα υπάρξει στρατηγικού χαρακτήρα συζήτηση» για τα δεδομένα που δημιουργούνται στη νέα φάση, τόσο για το κόμμα (δεδομένου και ότι ούτως ή άλλως το 2019 είναι έτος πολλαπλών αναμετρήσεων), όσο φυσικά και για την κυβέρνηση, σε σχέση με την αποτελεσματική υλοποίηση του σχεδίου της για την «επόμενη μέρα».

Στο πλαίσιο αυτό ζητήματα αιχμής που προωθεί η κυβέρνηση για να υποστηρίξει την αλλαγή πολιτικής που θα επιχειρηθεί κατά το επόμενο χρονικό διάστημα αποτελεί η  αύξηση του κατώτατου μισθού, η αποκατάσταση εργασιακών δικαιωμάτων και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here